AZ Onder 14 verliest in Amsterdam

Gepubliceerd op 10 februari 2018 , 16:11

AMSTERDAM- AZ Onder 14 heeft zaterdag de topper bij Ajax met 2-0 verloren. De ploeg van trainer Bram Berkhout was in de eerste 35 minuten de bovenliggende partij, maar liet kansen om de score te openen onbenut. De thuisploeg strafte dit na rust af.

AZ Onder 14 verliest in Amsterdam

In de eerste vijf minuten waren de ploegen in evenwicht en leek AZ nog wat zoekende, maar daarna kregen de Alkmaarders grip op de wedstrijd. De ploeg speelde met veel druk vooruit en legde een uitstekende eerste helft op de mat. Het afjagen was goed en er werden ook serieuze kansen gecreëerd.

Kansen
Mauro Zijlstra en Lewis Schouten waren beiden dreigend bij schietmogelijkheden en Jayen Gerold kreeg een forse kans bij een actie vanaf de rechterflank, maar de bal wilde er niet in. Wouter Goes scoorde wel uit een standaardsituatie, maar zou hierbij buitenspel hebben gestaan. Ook was er nog een zogenoemde penaltymoment toen Bayron Strijdonck in het Amsterdamse strafschopgebied onderuit ging, maar de bal ging niet op de stip.

Grotere afstanden
Na rust had AZ de zaken minder goed voor elkaar. De onderlinge afstanden werden groter, wat het positie kiezen en een goede uitvoering van het combinatiespel belemmerde. Ajax kon daardoor makkelijker onder de druk van AZ uit voetballen en opende een kwartier na rust de score via Julian Rijkhoff. Na een verloren duel op de middenlijn wist Rijkhoff kort daarna nogmaals te scoren: 2-0.

Berkhout: ‘Opgeheven hoofd’
“Na rust wisten wij het naar voren voetballen, wat wij in de eerste helft zo goed deden, niet vol te houden”, zag Berkhout. “Daardoor creëerden we ook nog maar weinig kansen. Dat is jammer, maar tegelijkertijd ben ik trots op hoe de mannen zich in de eerste helft hebben gepresenteerd. We speelden echt uitstekend. We kunnen hier dan ook met opgeheven hoofd op voortborduren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 14 – AZ Onder 14 2-0 (0-0)

Opstelling AZ: Rome Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Lewis Schouten (59. Ro-Zangelo Daal), Tom Kerssens (40. Tymen Niekel); Jayen Gerold (55. Dave Kwakman), Mauro Zijlstra, Bayron Strijdonck (40. Spike Boersen).

Scoreverloop: 40. Rijkhoff 1-0, 41. Rijkhoff 2-0.

« Naar het overzicht