EfficiŽnt AZ Onder 14 verslaat Feyenoord

Gepubliceerd op 14 april 2018 , 13:53

ZAANSTAD- AZ Onder 14 is zaterdag effectief met zijn kansen omgesprongen in de wedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Bram Berkhout kwam al snel op voorsprong en raakte daarna geen moment in de problemen. De Rotterdammers werden uiteindelijk met 2-0 verslagen.

EfficiŽnt AZ Onder 14 verslaat Feyenoord

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en maakte al na twee minuten de openingstreffer. Mauro Zijlstra verscheen vrij voor doelman Tjeerd Dekker en was koelbloeding in de afronding. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan enkele hoge diepteballen.

Van dichtbij raak
Ook na de onderbreking behield AZ de controle. De bezoekers leken kort na de onderbreking wel via Jamal Ourhris gevaarlijk te worden, maar Alkmaarse defensie greep op tijd in. Met nog vijf minuten op de klok was het aan de overzijde wel raak. Dave Kwakman gaf de bal vanaf de achterlijn voor op Bayron Strijdonck, waarna de buitenspeler van dichtbij raak schoot. De doelpuntenmaker kreeg een paar minuten later nog een grote kans, maar vond dit keer het zijnet.

Diepgang
Maxim Dekker was een van de sloten op de deur van de AZ-defensie, die nauwelijks iets weg gaf. “We hadden afgesproken om vooral in het begin volle bak te gaan, aangezien we de laatste paar wedstrijden vaak een zwakke start hadden", zei Dekker. "Dat ging best goed. We hadden veel diepgang en konden er makkelijk doorheen spelen. We kwamen na die vroege voorsprong iets minder aan voetballen toe, maar hebben het verdedigend goed gedaan.”

Oranje
De verdediger keerde deze week terug van een interlandweek in Tsjechië, waar Oranje Onder 14 twee keer de gastheren versloeg. “Dat was een mooie ervaring”, vond Dekker. “Ze gaan er daar vanuit dat je zelf al een bepaalde diepgang brengt en daar niet meer op aangestuurd hoeft te worden. Je ziet echt dat er bij zo’n team al bepaalde automatismen in zitten.”

Berkhout: ‘Gerevancheerd op afgelopen weken’
Ook Berkhout was na afloop tevreden over wat zijn ploeg op de mat legde. “We waren erg effectief en hebben geen uitgespeelde kansen weggegeven. We hebben ons gerevancheerd op de afgelopen weken. Helemaal op het gebied van gedrag. Dit zijn dingen die je graag terug wilt zien.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-0 (1-0)

Opstelling AZ: Rome Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Joeri Oud; Job Kalisvaart, Teun Gijselhart, Tymen Niekel; Jayen Gerold (61. Dave Kwakman), Mauro Zijlstra (50. Tom Kerssens), Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 2. Zijlstra 1-0, 65. Strijdonck 2-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Naar het overzicht