AZ Onder 17 onderuit bij PSV

Gepubliceerd op 14 april 2018 , 13:23

EINDHOVEN- AZ Onder 17 heeft zaterdag op bezoek bij PSV een late nederlaag moeten slikken. De ploeg van trainer Kelvin Duffree leek op De Herdgang aanspraak te maken op een punt, maar stapte met een 1-0 nederlaag van het veld.

AZ Onder 17 onderuit bij PSV

Tegen de lijstaanvoerder kozen de Alkmaarders voor een iets meer behoudende speelwijze dan gebruikelijk. Dat zaaide effect in de zin dat amper kansen werden weggeven. De defensie van AZ stond solide, maar toch kreeg die na een klein kwartier spelen een tegenvaller te verwerken: de bal ging op de stip. Keeper Mees Bakker onderscheidde zich echter door de penalty van Sekou Sidibe te stoppen.

Dominanter
AZ aasde voor rust vooral op omschakelingsmomenten, waarna het in de tweede helft de zaken voetballend beter voor elkaar had. De bezoekers waren dominanter en hadden steeds vaker balbezit op de helft van PSV. Hieruit kwam de nodige dreiging voort, en na een uur spelen een flinke kans voor Milan Eliasar. PSV-keeper Jurre Schaafsma hield zijn doel echter schoon en zag even later zijn teamgenoot Mo Ihattaren op aangeven van Nigel Thomas wel scoren.

Duffree: ‘Keihard gewerkt’
“Ik had de hoop dat we met een gelijkspel uit Eindhoven zouden vertrekken”, zei Duffree na het nipte verlies. “De tegengoal was een flinke domper en daarna waren wij helaas niet meer in staat nog een gelijkmaker te forceren. We waren soms te onrustig aan de bal, maar gaven ook weinig weg tegen de koploper en hebben keihard gewerkt. Dan is het jammer dat je geen punt uit het vuur weet te slepen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 17 – AZ Onder 17 1-0 (0-0)

Opstelling AZ:
Mees Bakker; Fons Gemmel, Quinten Dekkers, Maxim Gullit, Anass Salah-Eddine (46. Sem Dirks); Bram Franken, Mounir El Guebli (75. Jonathan Mulder), Milan Eliasar; Bai Kamara, Jeffrey van der Heijden (49. Khymo Jansen), Iman Griffith (63. Aurélien Mambo-Kwamungu).

Scoreverloop: 69. Ihattaren 1-0.

« Naar het overzicht