AZ Onder 17 speelt gelijk bij Sparta

Gepubliceerd op 13 januari 2018 , 12:59

ROTTERDAM- AZ Onder 17 is zaterdag aan de kampioenspoule begonnen met een gelijkspel tegen Sparta. In Rotterdam kwam de ploeg van trainer Kelvin Duffree al vroeg op voorsprong, maar bracht de thuisploeg de stand na rust in evenwicht.

AZ Onder 17 speelt gelijk bij Sparta

AZ kende een droomstart, want bij de eerste de beste aanval was het al raak. Khymo Jansen bracht de Alkmaarders in de eerste minuut aan de leiding. Een veelbelovend begin van de wedstrijd dus, maar vervolgens zou blijken dat de bezoekers niet alle zaken goed op orde hadden. Bij vlagen werd prima spel op de mat gelegd, maar door fouten en slordigheden in de opbouw dook Sparta meer dan eens gevaarlijk op voor het doel van keeper Mees Bakker.

Rekening
Aanvankelijk werden de slordigheden nog niet afgestraft door Sparta, dat voor rust wel een paar keer erg dichtbij was. Zo werd de paal geraakt en trad Bakker goed op in een één-op-één-situatie. Aan de andere kant werd ook AZ zeker wel gevaarlijk, maar ondanks mogelijkheden voor Iman Griffith, Mohamed Taabouni en Ricuenio Kewal bleef het bij 0-1. Tot de 57e minuut althans, toen de Alkmaarders wel de rekening gepresenteerd kregen. Luc de Kruys maakte er 1-1 van.

Duffree: ‘Zag geen verbetering’
“Qua spelintenties en uitvoering vond ik ons vandaag minder dan voor de winterstop”, zei Duffree. “Een aantal spelers missen nog het juiste ritme, wat te maken heeft met dat we pas net uit de winterstop zijn en nog geen oefenduels hadden gespeeld. Toch hoop je op verbetering, maar die zag ik na rust niet. Na een aanpassing bij Sparta hadden wij zelfs nog minder grip op de wedstrijd. Zij wisten zo beter gebruik te maken van het feit dat wij steeds in de fout gingen in de opbouw.”

Werk aan de winkel
Na de 1-1 en een aantal wissels kreeg AZ wel weer wat meer grip op het duel. “Maar dat mijn keeper de uitblinker was in deze wedstrijd, stemt mij niet tevreden. Er is nog veel werk aan de winkel. Hopelijk maken we komende week op het toernooi in Denemarken waar wij aan deelnemen weer stappen in de goede richting, want vandaag was het niet sufficiënt wat we hebben laten zien. Wel ben ik heel blij met de rentree van Milan Eliasar en Bai Kamara.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 17 – AZ Onder 17 1-1 (0-1)

Basiself AZ:
Mees Bakker; Fons Gemmel, Quinten Dekkers, Maxim Gullit, Anass Salah-Eddine; Bram Franken, Mohamed Taabouni, Emir Biberoglu; Ricuenio Kewal, Khymo Jansen, Iman Griffith.

Scoreverloop: 1. Jansen 0-1, 57. De Kruys 1-1.

« Naar het overzicht