AZ Onder 19 pakt volle buit bij ADO

Gepubliceerd op 10 februari 2018 , 16:35

DEN HAAG- AZ Onder 19 heeft de thuiszege op Feyenoord een goed vervolg gegeven tegen ADO Den Haag. In de hofstad kwamen de Alkmaarders drie keer op voorsprong en werd uiteindelijk een 2-3 overwinning over de streep getrokken.

AZ Onder 19 pakt volle buit bij ADO

In het eerste bedrijf was AZ de dominante partij, zonder dat dit tot veel kansen leidde. Wel kwam de ploeg een kleine tien minuten voor rust terecht op voorsprong via Thijs Oosting. Het feestje was echter amper gevierd of het stond alweer gelijk. Direct na de aftrap profiteerde ADO van ongelukkig wegglijden van de verder sterk spelende Justin de Haas en moest Jasper Schendelaar de bal uit het net vissen: 1-1.

Op zoek
Na rust gingen de Alkmaarders op zoek naar een nieuwe voorsprong en deze werd na een klein kwartier gevonden. In een mooie aanval werd De Haas op de linkerflank aangespeeld door Des Kunst, de verdediger zette voor en Jelle Duin rondde af. Deze keer bleef AZ iets langer aan de goede zijde van de score staan, maar wederom kwam de thuisploeg langszij. Achraf Douri was in de zeventigste minuut spekkoper bij naïef verdedigen van de bezoekers.

Lastige zoektocht
AZ richtte de pijlen nu op de 2-3, maar volgens De Haas ging de zoektocht naar deze treffer niet van een leien dakje. “Het was lastig, aangezien ADO na de 2-2 inzakte. Maar gelukkig vonden we de winnende goal wel.” Net als bij de 1-2 was de verdediger verantwoordelijk voor de assist, nu met de tweede treffer van Oosting tot gevolg.

De Haas: ‘Iedereen blij’
“Dit was niet onze beste wedstrijd”, vond De Haas. “Zeker in de laatste tien minuten was het voetballend niet groots, maar iedereen is blij dat we hier gewonnen hebben. We boeken onze derde zege op rij en doen volop mee om kampioenschap.” Ook Kelvin Duffree, die de honneurs van trainer Koen Stam waarnam, klonk positief: “Het was niet groots vandaag, maar iedereen heeft wel zijn stinkende best gedaan. De drie punten zijn in de pocket en we kunnen komende week dan ook met een positief gevoel door.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag Onder 19 - AZ Onder 19 2-3 (1-1)


Opstelling AZ: Jasper Schendelaar; Kevin Duin, Joey Jacobs, Justin de Haas, Niels Ens (60. Rens van der Wacht); Peer Koopmeiners, Ogulcan Sadiroglu, Thijs Oosting; Jonatan Ingi Jonsson (85. Guillermo Gauna), Jelle Duin, Des Kunst.

Scoreverloop: 37. Oosting 0-1, 38. ADO 1-1, 59. J. Duin 1-2, 70. Douiri 2-2, 81. Oosting 2-3.

« Naar het overzicht