Nipt verlies AZ Onder 19 in Rotterdam

Gepubliceerd op 14 april 2018 , 18:07

ROTTERDAM- AZ Onder 19 keerde zaterdag met lege handen terug van het treffen met Feyenoord. De ploeg van trainer Koen Stam zag de Rotterdammers in de eerste helft op voorsprong komen en dit tot het laatste fluitsignaal vasthouden: 1-0.

Nipt verlies AZ Onder 19 in Rotterdam

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd met het eerste wapenfeit toen Thijs Oosting een vrije trap op de lat schoot. De openingstreffer kwam echter van de thuisploeg. Joey Jacobs werd bij een hoekschop afgetroefd in de lucht, waarna Noah Lewis de 1-0 tegen de touwen kopte.

Alsnog naast
Feyenoord zakte in en liet AZ het spel maken. Dit leverde de bezoekers na de onderbreking een grote kans op. Des Kunst leek met zijn schot de bovenhoek te vinden, maar de bal ging via de rug van een Feyenoorder alsnog naast. Kort daarna werd de doorgebroken Jelle Duin onreglementair naar de grond gewerkt, maar de scheidsrechter hield de rode kaart voor de thuisploeg op zak. De Alkmaarders slaagden er in het restant van de wedstrijd niet in het tij te keren.

Stam: ‘Het moet nog beter’
“Wij zijn op dit moment nog niet goed genoeg om de rol in de kampioenspoule te spelen die we nastreven”, oordeelde Stam. “Maar ik realiseer me dat bijna de volledige ploeg komend seizoen nog een jaar in de Onder 19-competitie mag uitkomen. Het verliezen nu is niet leuk maar het maakt ons mentaal sterker. De jongens trainen hard en ik zie een aantal van hen al een stabiel niveau hebben, maar om te winnen zullen we ook uit moeten blinken. En die stap gaat een aantal jongens zeker maken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 19 – AZ Onder 19 1-0 (1-0)

Opstelling AZ: Jasper Schendelaar; Bo de Bruijn (60. Robin Lathouwers), Joey Jacobs, Justin Baas, Justin de Haas; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Ogulcan Sadiroglu (60. Rens van der Wacht); Kenzo Goudmijn (85. Finn Berk), Jelle Duin, Des Kunst (70. Jonatan Ingi Jonsson).

Scoreverloop: 13. Lewis 1-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Naar het overzicht