AZ Selectiedagen: 'Zeven keer knallen'

Gepubliceerd op 20 april 2017 , 10:55

ALKMAAR- In Grootebroek worden maandag de AZ Selectiedagen afgetrapt. Verspreid over drie weken kunnen spelers tussen de 7 en 14 jaar op zeven locaties in Noord-Holland laten zien wat zij in hun mars hebben. Drie nauw betrokkenen blikken vol enthousiasme vooruit.

AZ Selectiedagen: 'Zeven keer knallen'

“Dit is gaaf!” De woorden van Marco van de Koppel verraden dat Victoria O niet kan wachten op vrijdag 28 april. Dan komen de AZ Selectiedagen voor het eerst naar de Obdamse vereniging. “Wij zijn een club van bescheiden omvang”, vertelt het bestuurslid. “We hebben zo’n 450 leden en organiseren niet vaak grote evenementen. Dan is het heel mooi om de AZ Selectiedagen bij je club te hebben. Het past ook bij de koers die we varen, want de laatste jaren zijn we bij Victoria O bezig met het professionaliseren van onze jeugdopleiding.”
 
Plezier
Het idee achter de AZ Selectiedagen is dat in totaal ruim 2000 jeugdige voetballers uit de regio hun kwaliteiten tonen in het bijzijn van scouts en trainers van de AZ Jeugdopleiding. Een mooie kans om je als enthousiaste speler met potentie in de kijker te spelen, of om gewoon een heel plezierige voetbalmiddag te beleven en nieuwe dingen te leren.
 
Mooie reeks
Mede-verantwoordelijk voor de organisatie van de AZ Selectiedagen is coördinator Dennis Zwagerman. Hij kijkt met veel plezier uit naar de over drie weken verspreide dagen. “Uiteraard heb ik er zin in! Het wordt een mooie reeks die weer veel kinderen naar zeven locaties in Noord-Holland brengt. Wellicht zitten daar spelers tussen die wij nog niet kennen, dus onze scouts houden hun ogen open.”
 
Boardingvoetbal en dribbelchallenge
Zwagerman benadrukt evenwel dat het veel meer is dan een scoutingmoment. Tijdens de AZ Selectiedagen staan gezelligheid en plezier voorop en daar speelt de organisatie op in met het zogenoemde Sfeerplein. “Dat is iets nieuws bij de AZ Selectiedagen. Net als afgelopen jaren zullen de AZ Fankar en Herry & Berry present zijn, maar dat breiden we nu uit met onder meer opblaasbare veldjes waarop één-tegen-één-boardingvoetbal wordt gespeeld. Verder komt er een dribbelchallenge waarmee leuke prijzen te winnen zijn.”
 
Goodiebag
Zo kunnen kinderen die niet snel genoeg krijgen van voetballen hun hart ophalen. De deelnemers staan eerst een uur en een kwartier op het trainingsveld, waarna op het Sfeerplein dus nog genoeg te beleven is. “En dat is nog niet alles”, zegt Zwagerman. “De spelers die meedoen aan de AZ Selectiedagen krijgen ook nog een leuke goodiebag met daarin onder meer een certificaat en een minibal waarmee ze thuis kunnen doorgaan met oefenen en beter worden.”
 
Op de kaart
Ook Jeroen Bonhoff van De Foresters kijkt uit naar de AZ Selectiedagen, die op woensdag 10 mei naar de Heilooër club komen. “Wij werken al een aantal jaar goed samen met AZ en de AZ Selectiedagen geven die partnership een plek. Dat vinden wij belangrijk. Het geeft je als club ook de kans om je nog meer op de kaart te zetten en bovendien past dit initiatief goed bij De Foresters. Plezier en ambitie zijn bij ons namelijk allebei belangrijk. Het is mooi dat een provincieclub als AZ de clubs in de regio de ruimte geeft om zich op deze manier te manifesteren.”
 
Voetbalfeestje
Zwagerman ziet eigenlijk geen enkele belemmering om de AZ Selectiedagen tot een mooi voetbalfeestje te maken. “Met de vrijwilligers, deelnemers, familieleden en mensen van AZ hopen wij er heel leuke dagen bij de verschillende verenigingen van te maken. We willen op alle zeven de locaties gewoon knallen!”

az-utr-020516-160324-0075

De AZ Selectiedagen op een rij:
De Zouaven (Grootebroek) - maandag 24 april
KFC (Koog aan de Zaan) - dinsdag 25 april
HBC (Heemstede) - woensdag 26 april
Victoria O (Obdam) - vrijdag 28 april
AFC’34 (Alkmaar) - woensdag 3 mei
De Foresters (Heiloo) - woensdag 10 mei
FC Den Helder (Den Helder) - woensdag 17 mei

De AZ Selectiedagen bij KFC en AFC'34 zitten al vol, voor de overige dagen is nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Wees er dus snel bij. Inschrijven kan via deze link.

Tekst: AZ Media / Sven Bersee
Foto’s: AZ Media / Ed van de Pol

« Naar het overzicht