AZ swingt langs Heracles

Gepubliceerd op 13 april 2018 , 21:55

ALMELO- AZ heeft vrijdagavond met overtuigend spel van Heracles gewonnen. In Almelo werd het 0-3 dankzij treffers van Guus Til, Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh. AZ heeft de derde plaats daardoor stevig in handen.

AZ swingt langs Heracles

Arne Slot stond tijdens het duel met Heracles aan het roer bij AZ. Hij verving de geschorste John van den Brom. AZ kon wel beschikken over Ron Vlaar, die door de tuchtcommissie van de KNVB werd vrijgesproken. De aanvoerder was donderdagavond in beroep gegaan tegen de rode kaart die hij tegen PSV kreeg.

Penalty
Scheidsrechter Jochem Kamphuis kende in de tiende minuut een penalty toe aan de thuisploeg wegens vermeend vasthouden door Guus Til bij Kristoffer Peterson. Marco Bizot hield zijn ploeg op de been in de mindere openingsfase door de strafschop te stoppen.

Til: 0-1
Na het eerste kwartier begon de wedstrijd snel te kantelen. AZ was meer in de aanval en beloonde zich rap. Til kwam met een goede loopactie en een steekpass van Svensson vrij in de zestien, waarna hij kon afronden: 0-1.

Idrissi: 0-2
Wout Weghorst wist de bal even later te veroveren op de helft van Heracles en versnelde door naar het doel. Hij schoof de bal in de voeten van Oussama Idrissi, die bij de tweede paal de 0-2 binnenschoot.

Net over
Na rust was de eerste kans besteed aan Heracles. Peter van Ooijen schoot van afstand maar net over de rechterkruising. AZ kreeg daarna direct meer grip op de wedstrijd.

Jahanbakhsh: 0-3
Weghorst speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied van Heracles en gaf de bal aan Jahanbakhsh, die meteen uit de draai hard in de kruising schoot: 0-3. Jahanbakhsh kwam daarmee op gelijke hoogte met Weghors: beiden staan op 15 Eredivisie-doelpunten.

Machtig
Het aantal kansen van de Alkmaarders bleef groeien naarmate de wedstrijd vorderde. Svensson en Weghorst kwamen nog in scoringspositie, maar in beide gevallen pakte Castro hun inzet. In de slotfase kreeg Heracles nog een kans op een eretreffer, invaller Brahim Darri schoot echter voorlangs.

Top-3
Door deze overwinning is AZ hard op weg om de derde plaats definitief in bezit te houden.

De makers van de 0-3 (links) en de 0-1.
De makers van de 0-3 (links) en de 0-1.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Heracles Almelo - AZ 0-3 (0-2)

Eredivisie

Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro; Tim Breukers, Wout Droste, Dries Wuytens, Roland Baas; Sebastian Jakubiak, Jamiro Monteiro, Peter van Ooijen (64. Lerin Duarte); Brandley Kuwas (76. Jaroslav Navratil), Paul Gladon, Kirstoffer Peterson (64. Brahim Darri).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (59. Pantelis Hatzidiakos), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (82. Mats Seuntjens), Wout Weghorst, Oussama Idrissi (87. Iliass Bel Hassani).

Scoreverloop: 25.Til 0-1, 30. Idrissi 0-2, 59. Jahanbakhsh 0-3.
Gele kaarten: Svensson (AZ), Monteiro (Heracles Almelo).
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 10.724
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht