AZ Vrouwen delen punten met FC Utrecht

Gepubliceerd op 11 december 2008

ALKMAAR- De AZ Vrouwen hebben donderdag op een regenachtig Sportcomplex ’t Lood de punten gedeeld met de FC Utrecht Vrouwen (1-1). AZ overtuigde vooral in de tweede helft. Na een 0-1 ruststand kopte aanvoerder Liesbeth Migchelsen de gelijkmaker binnen.

AZ Vrouwen delen punten met FC Utrecht

In een matte eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de AZ Vrouwen keerde Latoya Mitchell na haar schorsing direct terug in de basis. Veel gevaar stichtte ze niet. In de stromende regen kon de rechtsbuiten, net als haar teamgenoten, geen potten breken.

De gasten uit Utrecht waren gevaarlijker. Na een ruim half uur sprintte FC Utrecht-spits Lisanne Vermeulen alleen op het doel van Loes Geurts af. De keeper van AZ zag zich genoodzaakt om de spits op snelheid onderuit te glijden. Een penalty was het gevolg; de gele kaart een lichte straf voor Geurts. Gilanne Louwaars schoot de strafschop beheerst in: 0-1. AZ creëerde welgeteld nul echte kansen in het eerste bedrijf. Zodoende stond er in de rust een 0-1 tussenstand op het scorebord.

Christ

Na de thee opende AZ voortvarend. De donderspeech van trainer Ed Engelkes leek effect te hebben. Na een corner van Chantal de Ridder was het aanvoerder Liesbeth Migchelsen die de gelijkmaker binnenkopte. Zij kreeg daarbij hulp van de blunderende Utrecht-keeper Christ. Nog geen vijf minuten later was het Claudia van den Heiligenberg die met een vlammend schot met rechts Christ wederom op de proef stelde. Dit keer redde de goalie wel bekwaam.

Niet scherp

De gasten kwamen door het pressievoetbal van AZ het tweede bedrijf totaal niet meer in het spel voor. Slechts Mandy Versteegt dook nog eenmaal op voor Geurts. De beste kansen waren voor de thuisploeg. De Ridder, Daphne Koster en Mitchell waren echter niet scherp genoeg om de winnende treffer te maken. Zodoende stal FC Utrecht onder de wolkbreuk boven Sportcomplex ’t Lood een punt van AZ.

‘Tweede helft goed AZ’

“Het voelt absoluut als twee verliespunten”, zei Engelkes na afloop. “Over de eerste helft was ik niet tevreden, maar de tweede helft heb ik een goed AZ gezien. We speelden in een iets ander concept met twee controlerende middenvelders. Daar hadden we in het begin wat moeite mee. Na rust ging het beter en creëerden we veel kansen. Het was jammer dat we voor het doel onscherp waren.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen 1-1 (0-1)

Opstelling AZ Vrouwen: Loes Geurts, Dyanne Bito, Liebeth Migchelsen, Kim Dolstra, Sharon Kok, Daphne Koster, Jessica Fishlock (84. Bouchra Moudou), Jody Villan, Latoya Mitchell (89. Loïs Oudemast), Chantal de Ridder, Claudia van den Heiligenberg (87. Annelies Zondag).

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Angela Christ, Corian van der Steen, Renee de Vries, Joniek Bonnes, Petra Hogewoning, Tessa Oudejans, Manon van den Boogaard (72. Monique van Veen), Gilanne Louwaars, Mandy Versteegt, Lisanne Vermeulen (74. Shanice van de Sanden), Shirley Smith (61. Priscilla van Schuilenburg).

Scoreverloop: 36. Louwaars 0-1 (pen), 48. Migchelsen 1-1.
Gele kaart: Geurts.
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Mevr. S. de Jong
Toeschouwers: 100

Uitslagen Eredivisie Vrouwen

AZ Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen 1-1
FC Twente Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 0-1
sc Heerenveen Vrouwen – Willem II Vrouwen 1-2

Stand

1. FC Utrecht Vrouwen 11-21
2. Willem II Vrouwen 10-20
3. AZ Vrouwen 10-18
4. ADO Den Haag Vrouwen 11-17
5. sc Heerenveen Vrouwen 11-14
6. FC Twente Vrouwen 11-11
7. Roda JC Vrouwen 10-2

« Naar het overzicht