AZ Vrouwen genomineerd

Gepubliceerd op 28 december 2008

ALKMAAR- De AZ Vrouwen zijn genomineerd als Noord-Hollandse Sportploeg van het Jaar. Op 8 januari 2009 organiseert het Noordhollands Dagblad voor de vierde keer het Noordhollands Dagblad Sportgala in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

AZ Vrouwen genomineerd

De kampioensploeg van trainer Ed Engelkes moet tijdens de verkiezing wedijveren met het zeilduo Lobke Berkhout Ė Marcelien De Koning (Olympisch zilver en vierde plaats WK), de voetballers van FC Volendam (kampioen Eerste Divisie), de amateurvoetballers van Hollandia (algeheel kampioen zondagamateurs) en de korfballers van KZ (landskampioen).

Steun de AZ Vrouwen

Je kunt de AZ Vrouwen steunen door hier je stem uit te brengen (Na het stemmen op de Sportman en Sportvrouw van het Jaar kom je vanzelf uit bij de Sportploeg). Als de Alkmaarse formatie de prijs in ontvangst mag nemen zou dat een derde mijlpaal op korte termijn voor het vrouwenvoetbal in Nederland betekenen. Eerder werden de AZ Vrouwen de eerste kampioen van de Eredivisie Vrouwen in de geschiedenis en later kwalificeerden de Oranje Vrouwen zich voor het eerst voor een EK.

Overige categorieŽn

Tijdens het Noordhollands Dagblad Sportgala worden ook de beste sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter en het beste sporttalent bekend gemaakt. Prominente genomineerden in deze overige categorieŽn zijn onder meer Laurens ten Dam (wielrennen), Ruben Houkes (judo), Maarten van der Weijden (zwemmen), Annette Gerritsen (schaatsen), Edith Bosch (judo) en Li Jiao (tafeltennis).

« Naar het overzicht