AZ'ers schieten Oranje Onder 16 langs Engeland

Gepubliceerd op 4 december 2017 , 09:04

LAKEWOOD RANCH- Dankzij geweldige goals van AZ'ers Anass Salah-Eddine en Mohamed Taabouni heeft Oranje Onder 16 het vierlandentoernooi in Florida zondag sterk afgesloten. Engeland werd met 3-1 verslagen.

AZ'ers schieten Oranje Onder 16 langs Engeland

Tegen het absolute topland uit het mondiale jeugdvoetbal werd aangetreden in een zinderende hitte en via Benjamin Knight (Ipswich Town) kwamen de Britten binnen tien minuten al op voorsprong. Het spel van de Nederlanders was nog niet overtuigend genoeg, maar na de eerste drinkpauze kwam de omslag en was het snel 1-1. Mohamed Ihattaren (PSV) rondde af nadat hij een voorzet van Taabouni via het hoofd van Brayen Brobbey (Ajax) voor zijn voeten kreeg.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt volgde vijf minuten na rust en werd verzorgd door Salah-Eddine. De linksback van AZ haalde na een kort genomen vrije trap van grote afstand vernietigend uit en liet de Engelse goalie Flynn Talley volstrekt kansloos. Tien minuten voor tijd gooide Salah-Eddines clubgenoot Taabouni het duel in het slot. De middenvelder passeerde behendig twee man en schoot koelbloedig binnen.

Overtuigend
Omdat Brazilië later op de dag gelijkspeelde tegen de Verenigde Staten greep Oranje net naast de eindzege in Lakewood Ranch. De ploeg van KNVB-coach Peter van der Veen kan desalniettemin met een voldaan gevoel huiswaarts keren door overtuigende zeges op Amerika (1-5) en Engeland.

« Naar het overzicht