Belangrijke zege AZ Onder 19 in Volendam

Gepubliceerd op 6 december 2017 , 20:23

VOLENDAM- AZ Onder 19 heeft woensdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om plaatsing voor de kampioenspoule. De ploeg van trainer Koen Stam was op bezoek bij FC Volendam heer en meester en won met 0-3.

Belangrijke zege AZ Onder 19 in Volendam

De wedstrijd was slechts een paar seconden oud toen Jelle Duin al de eerste serieuze kans kreeg. Jonatan Ingi Jonsson legde breed op de spits, die iets te veel gehinderd werd door een Volendammer om tot een schot op doel te komen. Wel was hiermee direct de toon gezet. AZ creëerde kans op kans en het was een klein wonder dat het na een halfuur pas 0-1 stond.

Eindelijk raak
Na kansen voor Anton Fase, Jelle Duin en Thijs Oosting was het uiteindelijk raak via de voet van Jonsson. Direct na de goal van de IJslander kreeg Duin de uitgelezen kans de voorsprong te verdubbelen, maar hij wachtte te lang waardoor keeper Barry Lauwers redding kon brengen. Even later schoot Owen Wijndal hard op de lat en Jonsson in de rebound over. Een paar minuten voor rust viel de 0-2 alsnog. Uit een corner was het voor Duin, op aangeven van Justin de Haas, eindelijk raak.

Angel
Op slag van rust waren Kenzo Goudmijn, die indruk maakte bij zijn basisdebuut in AZ Onder 19, en Oosting nog dichtbij 0-3. Met het oog op het doelsaldo deed AZ zichzelf gezien de hoeveelheid kansen voor rust dus duidelijk tekort. Na rust ging het aanvankelijk op dezelfde voet verder met opnieuw grote kansen voor Oosting en na een uur spelen dan toch de 0-3. Peer Koopmeiners zette Jonsson met een wereldpass vrij voor doel en zag de rechtsbuiten koelbloedig zijn tweede van de avond binnen prikken. Daarmee was de angel definitief uit het duel waarin de thuisploeg geen serieuze kans wist te creëren.

Stam: ‘Uitmuntend in laatste fase’
“We wisten van tevoren dat we hier moesten winnen, en het liefst nog met grote cijfers ook”, zei Stam na afloop. “We maken er uiteindelijk drie, terwijl dat er ook zomaar acht hadden kunnen zijn. Ons veldspel werd in de afgelopen periode al steeds beter, maar vaak waren we in de eindfase niet goed genoeg. Vandaag waren we op dat vlak juist uitmuntend en creëerden we kans op kans. De volgende stap is dat we zuiniger omgaan met die kansen. Dan maak je het jezelf veel makkelijker.”

Nog één finale
Wint AZ Onder 19 ook het laatste duel tegen Heerenveen, dan legt het zo goed als zeker beslag op een ticket voor de kampioenspoule. “Nog één finale te gaan”, knikte Stam, die vooral onder de indruk was van de 0-3. “Het lopen van Jonatan, de pass van Peer, de afronding: alles was perfect aan die goal. Ook kende Kenzo een heel sterk basisdebuut; hij speelde als een typische AZ-middenvelder en zorgde er direct voor dat ons positiespel nog beter ging lopen. Ook Owen Wijndal verdient een groot compliment. Hij liet vanavond perfect zien waarom hij bij de A-selectie van AZ hoort.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 19 – AZ Onder 19 0-3 (0-2)

Opstelling AZ: Jasper Schendelaar; Kevin Duin, Joey Jacobs, Justin de Haas, Owen Wijndal; Peer Koopmeiners (89. Rens van der Wacht), Thijs Oosting (78. Sam Aarts), Kenzo Goudmijn (84. Ogulcan Sadiroglu); Jonatan Ingi Jonsson (86. Justin Baas), Jelle Duin, Anton Fase (82. Guillermo Gauna).

Scoreverloop: 28. Jonsson 0-1, 42. J. Duin 0-2, 60. Jonsson 0-3.

« Naar het overzicht