Berghuis: ‘Ben belangrijk’

Gepubliceerd op 30 augustus 2014 , 22:47

DORDRECHT- Hij was zaterdagavond dominant aanwezig aan de Krommedijk. Steven Berghuis leidde zijn ploeg met twee assists en een treffer naar een 1-3 zege tegen FC Dordrecht. Over zijn nieuwe positie, zijn groeiende vorm en een sms van Marco van Basten. “Mooi om te lezen.”

Berghuis: ‘Ben belangrijk’

In een uitpuilende spelerstunnel annex mixed-zone, liep Berghuis van camera naar camera. Trots blikte hij terug op zijn goede optreden. “Ik heb inderdaad bijna nooit in de spits gestaan. Toen ik donderdag op de training hoorde dat ik daar zou spelen, was ik dan ook verrast. Het ging wel oké. Als ik op rechts speel, heb ik ook een vrije rol. Daar geniet ik van. Maar ook ik heb mijn verdedigende taken, hoor. ”

‘Gaat lekker’
Na twee assists in de eerste helft, bekroonde Berghuis zijn optreden na rust met een treffer. “Dat was een belangrijk moment. Na hun aansluitingstreffer, maakten we meteen de 1-3. Boem! Het gaat inderdaad lekker met me. Het laatste half jaar gaat het de goede kant op. Ik voel me sterker, heb meer inhoud. Mijn rendement is omhoog gegaan en ik ben belangrijk voor AZ. Dat is wat ik wil.”

‘Goede fysio’s’
Berghuis kampte de afgelopen weken met een bovenbeenblessure. “Tijdens de rust is het los gemasseerd, want het werd een beetje stijf. Toen het weer lekker ging, kreeg ik een trap op mijn kuit. Deed behoorlijk pijn, ik kon niet meer verder. Het is even afwachten, maar ik denk niet dat het erg is. En we hebben goede fysio’s bij AZ.”

‘Fijn voor onze supporters’
Vorige week verloor AZ met 3-0 in Tilburg. “Daar ben ik redelijk van geschrokken. Dat kon gewoon niet. Het was erg voor ons, voor de club, de uitsupporters die mee waren gereisd en voor onze fans die voor de televisie zaten. We hebben veel kritiek gekregen en zijn kritisch op onszelf geweest. We hebben met elkaar gepraat, mét en zonder de trainers erbij. Het verschil tussen ons spel in Tilburg en Dordrecht is heel groot. We hebben er hopelijk van geleerd. Onze prestatie van vandaag is fijn voor onze supporters.”

berg dor-az-300814-205759-0275

SMS Van Basten
"Ik keek net op mijn telefoon en zag een berichtje van Marco. Vind ik wel leuk. ‘Top. Gefeliciteerd, verdiend. Groetjes, Marco van Basten’, stond erin. Mooi om te lezen. Het heeft wel wat met ons gedaan dat hij er deze week niet was en mogelijk langer niet is. Een heel naar gevoel. Je bent met z’n allen aan iets bezig en dan is het jammer dat de trainer er niet bij kan zijn. Gelukkig hebben we voor hem gewonnen.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl  

« Naar het overzicht