Bizot: ‘Lekker werken’

Gepubliceerd op 4 november 2017 , 12:11

ALKMAAR- AZ vindt zichzelf na twee overwinningen terug op de vierde plaats van de Eredivisie. Dit stemt doelman Marco Bizot tevreden. AZ Media sprak hem over de recente zege in Friesland, zijn collega’s onder de lat en het duel met Willem II.

Bizot: ‘Lekker werken’

“Ja, we hebben een lekkere week gehad’, zo doelt de sluitpost op de 1-2 zege bij sc Heerenveen. Ondanks de achterstand in de eerste helft had Bizot alle vertrouwen in een goede afloop. “Iedereen bij ons had het gevoel dat de goal ging vallen. Ik denk dat we de laatste 60 minuten van het duel de betere waren. Dat je er dan twee maakt en de zege pakt, is heerlijk. Directe concurrenten kloppen is top, nu kijken of we ook de jongens daarboven kunnen bedreigen.”

Hard schieten
Een nieuwe uitdaging staat alweer voor de deur. In het eigen AFAS Stadion ontvangt AZ zaterdag Willem II. Ter voorbereiding krijgt de 26-jarige keeper op de training van vrijdag de ene na de andere pegel op zich afgevuurd. “Dat is lekker werken. Er lopen veel spelers die een goed schot in de benen hebben. Teun Koopmeiners en Mats Seuntjens zijn bijvoorbeeld spelers die erg hard kunnen schieten.”

Tussenin
De lange doelman is goed op zijn plek bij AZ. “De tijd gaat ontzettend snel. Ik ben hier alweer bijna een halfjaar. We zijn met elkaar op de goede weg.” Bizot geeft aan nog veel te leren van zijn collega’s onder de lat. “Het is mooi om de ervaren Gino Coutinho aan het werk te zien. Daar tegenover staat het enthousiasme van Nick Olij. Qua leeftijd zit ik er precies tussenin.”

'Teun en Mats kunnen erg hard schieten.'
'Teun en Mats kunnen erg hard schieten.'

Winnen
De ploeg van John van den Brom treft in Willem II de nummer zestien van de ranglijst. “Willem II heeft een solide ploeg die goed in elkaar steekt. Ondanks dat gegeven is onze doelstelling natuurlijk om de punten in Alkmaar te houden. Hoe? Dat maakt me niet uit. Zolang we maar winnen.”

Tekst: Lars Mulder (Stag.) / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht