Zege BraziliŽ ondanks assist Salah-Eddine

Gepubliceerd op 29 november 2017 , 23:16

LAKEWOOD RANCH- Oranje Onder 16 is het vierlandentoernooi in Florida begonnen met een 2-1 nederlaag tegen Brazilië. Anass Salah-Eddine stond in de basis en gaf een assist. Dat gebeurde op het moment dat met Mohamed Taabouni inmiddels ook een tweede AZ'er in het veld stond.

Zege BraziliŽ ondanks assist Salah-Eddine

De Zuid-Amerikanen kwamen kort voor rust op voorsprong via Giovanni Mason Ribeiro en leken het duel tien minuten voor tijd te beslissen. Niet alleen kreeg Ki-Jana Hoever (Ajax) rood; deze actie resulteerde ook nog eens in een strafschop voor de Brazilianen, die benut werd door Alejandro Santana Viniegra. Met tien man perste Oranje er echter nog een bewonderenswaardig slotoffensief uit en maakte Joël van Kaam (FC Groningen) uit een voorzet van Salah-Eddine al snel de aansluitingstreffer. Toch zou het daar bij blijven.

VS en Engeland
Op de Premier Sports Campus in Lakewood Fire speelt de ploeg van KNVB-coach Peter van der Veen in de nacht van vrijdag op zaterdag het tweede duel van het sterk bezette toernooi. Om 1:00 uur Nederlandse tijd wordt tegen de Verenigde Staten gespeeld. Zondag is Engeland de derde en laatste opponent.

« Naar het overzicht