FIFA Dave: 'Veel leuke reacties'

Gepubliceerd op 28 september 2016 , 15:49

ALKMAAR- Onder toeziend oog van duizenden AZ-supporters versloeg Dave Walter de YouTuber Fifalosophy met FIFA 17 op de videowalls van het AFAS Stadion. De Heerhugowaarder over de wereldprimeur: “Ontzettend mooie ervaring.”

FIFA Dave: 'Veel leuke reacties'

“Ik ben 15 jaar”, stelt Dave zich voor. “Ik kom uit Heerhugowaard. Mijn hobby’s zijn voetbal en FIFA spelen natuurlijk. Ook ben ik een echte AZ’er. Ik heb allerlei spullen en shirts. Toen ik klein was ben ik zelfs aan de hand van de AZ-spelers het veld opgelopen.”

FIFA
Dat de jonge AZ-fan bedreven in het voetbalspel is, bleek wel toen hij vorig seizoen al het FIFA 16-toernooi in het AFAS Stadion op zijn naam schreef. Dave: “Maar wat mij nu zo goed maakt, weet ik echt niet. Dit jaar doe ik ook weer mee.”

Wereldprimeur
In de rust van AZ - Go Ahead Eagles nam Dave samen met YouTuber Fifalosophy plaats op de middenstip. In een vol AFAS Stadion speelden zij drie dagen voor de officiële releasedatum al het spel FIFA 17, en dat op de videowalls: een wereldprimeur.

Spanning
“Vooraf vond ik het spannend”, zegt Dave over de unieke speellocatie. “Toen we gingen zitten, viel het eigenlijk wel mee. Ik had tijdens het spelen niet echt in de gaten dat we op het veld zaten. Dat kwam pas toen we weer het veld afliepen.”

Sponsor-dugout
“Achteraf heb ik veel leuke reacties van familie, vrienden en mensen van school gekregen”, besluit Dave. “De wedstrijd bekeken we vanuit de dug-out van AFAS Software. Dat was ook een ontzettend mooie ervaring. Je zit daar eigenlijk gewoon op het veld. Uniek.”

  • DaveWalter1.jpg
  • DaveWalter2.jpg
  • DaveWalter3.jpg
  • DaveWalter4.jpg
  • DaveWalter5.jpg
  • az-eagles-240916-213943-0082.jpg

Foto's: Paoline Kruijssen & Ed van de Pol / AZ Media

« Naar het overzicht