Drie remises Taabouni en Salah-Eddine

Gepubliceerd op 12 februari 2018 , 16:03

SAN ANTONIO- Oranje Onder 16 heeft het UEFA Development Tournament in Portugal maandag afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen het thuisland. Na strafschoppen werd verloren. Dat gebeurde zaterdag ook al tegen Italië. Het eerste duel van het toernooi werd nog gewonnen na penalty's.

Drie remises Taabouni en Salah-Eddine

Met AZ'ers Mohamed Taabouni en Anass Salah-Eddine in de basis begon het toernooi afgelopen donderdag met een sensationele zege op Duitsland. Met tien man werd een 2-0 achterstand weggepoetst en na penalty's gewonnen. Ook zaterdag had de ploeg van coach Peter van der Veen een comeback in huis. In de laatste minuut werd tegen Portugal gelijkgemaakt: 1-1.

Teleurstelling
Toen de gelijkmaker viel, stond Salah-Eddine inmiddels een goed halfuur in het veld. De verdediger was ingevallen. Voor de AZ'er eindigde de strafschoppenserie echter in een teleurstelling, want hij miste er een. Maandag was Italië de laatste opponent in het Estadio Vila Real de San Antonio. Weer knokte Oranje zich terug van een achterstand (1-1), nu nam La Squadra Azzurra de pingels het best.

« Naar het overzicht