E-Divisie op 6 februari van start

Gepubliceerd op 1 februari 2017 , 15:33

ALKMAAR- De E-Divisie, de Eredivisie voor FIFA 17-gamers, wordt maandag 6 februari afgetrapt. De E-Divisie gaat met eSporters van de 18 Eredivisie-clubs, het nieuwe programma 'Studio E-Divisie' op onder andere NU.nl en een eerste trailer gaat de eerste officiële eSports-competitie van start.

E-Divisie op 6 februari van start

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland. De afgelopen weken hebben alle 18 Eredivisieclubs één gamer geselecteerd die de kleuren van hun club gaat vertegenwoordigen binnen de E-Divisie: een sterke line-up met meerdere voormalig kampioenen en tevens huidige wereldtoppers.

Consoles
In 17 speelrondes maken de eSporters van de Eredivisieclubs uit wie het beste is in FIFA 17 Ultimate Team. De clubs spelen allen één keer tegen elkaar, waarbij afwisselend op de PlayStation 4 en op de XBOX One gespeeld wordt. De gamers moeten zich dus op beide consoles gaan bewijzen voor hun supportersschare.

Wedstrijdschema
Het speelschema van de E-Divisie is gelijk aan de tweede competitiehelft van de Eredivisie. Aangezien de Eredivisie vanaf 6 februari al vier speelrondes verder is, wordt in de eerste week dagelijks één speelronde uitgezonden. De 'inhaalwedstrijden' zijn elke middag om 14.00 uur op zowel YouTube als gameplatform Twitch te bekijken.

Inhaalslag
Na die inhaalslag zal de eSports-competitie vanaf 10 februari parallel lopen met het officiële Eredivisie-programma, waarbij van woensdag tot en met vrijdag telkens drie wedstrijden te zien zijn. De eSporters van de Eredivisieclubs ontmoeten hun 'rivaal' slechts enkele dagen voordat de voetballers elkaar op het veld tegenkomen. Daarnaast zijn de wedstrijden ook op televisie te volgen: elke vrijdagmiddag zend FOX Sports vanaf 15.30 uur de volledige speelronde van de E-Divisie op televisie uit.

Studio E-Divisie
Studio E-Divisie is het nieuwe sportprogramma voor game- en sportliefhebbers waarin samenvattingen en analyses van de E-Divisie speelronde te bekijken zijn. Studio E-Divisie wordt elke vrijdagmiddag om 16.00 uur uitgezonden op de website van NU.nl.

YouTubers
In dit programma gaan de YouTubers en vloggers Koen Weijland (Koning FIFA), Bas van Velzen (VVBasVV), Matthyas het Lam (FIFAlosophy) en Raoul de Graaf (FC Roelie) samen met enkele gasten de wedstrijden in de E-Divisie verslaan en analyseren. Bas van Velzen is op YouTube wereldberoemd geworden als 'vrijetrappenkoning', terwijl de drie andere YouTubers met name binnen de FIFA-scene als 'iconen' gelden. Samen hebben de vier shoutcasters meer dan 800.000 volgers op YouTube.

Ultimate Team
De eSporters spelen binnen de E-Divisie allen met een eigen team in de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team. In Ultimate Team is het mogelijk om zelf een selectie samen te stellen, door spelers te (ver)kopen en wedstrijden online te winnen. Gamers die online veel wedstrijden en toernooien hebben gewonnen, komen sneller in aanmerking om hoog gewaardeerde voetballers in hun team te selecteren. Alle beschikbare voetballers in het spel zijn binnen de E-Divisie toegestaan. Zo is het mogelijk dat Cristiano Ronaldo bij een subtopper opduikt met een shirt van een Eredivisieclub, terwijl voormalig Eredivisie-spelers als Luis Suarez, Arjen Robben en Vincent Janssen misschien wel voor een (tijdelijke) terugkeer staan.

Trailer
Meer informatie over de E-Divisie is sinds vandaag te vinden op de nieuwe website: www.e-divisie.nl. Hier is een overzicht van alle wedstrijden in de E-Divisie te bekijken, evenals portretten van de gamers en de stand. Daarnaast geeft onderstaande trailer een voorproefje wat game- en sportliefhebbers van de E-Divisie kunnen verwachten.

eSporters
In onderstaand overzicht vind je een overzicht van de 18 eSporters die uitkomen in de E-Divisie.

E_Divisie_Deelnemers_Groot
Aristote Ndunu (AZ) Mitchel Denkers (ADO Den Haag) Jaimy v.d. Boogaard (FC Twente)
Romano Jansen (NEC) Romal Abdi (PSV) Daniel Kuipers (Willem II)
Lode de Boo (FC Utrecht) Quinten v.d. Most (Feyenoord) Absalom Warkor (FC Groningen)
Niels Krist (SC Heerenveen) Dani Hagebeuk (AFC Ajax) Bryan Hessing (Heracles Almelo)
Ian ter Schuur (Go Ahead Eagles) Danny Hazebroek (SBV Excelsior) Frank v.d. Slot (Sparta Rotterdam)
Tom Heijnen (Roda JC) Stefan Vellinga (PEC Zwolle) Paskie Rokus (Vitesse)
« Naar het overzicht