Eenhoorn: 'Investeringen gedaan'

Gepubliceerd op 29 november 2017 , 13:59

ALKMAAR- De AZ-directie staat open voor vragen van supporters en Max Huiberts trapte vorige week af met het beantwoorden van een kwestie over Jong AZ. Deze week doet Algemeen Directeur Robert Eenhoorn een boekje open over wat er gebeurt met de transferinkomsten.

Eenhoorn: 'Investeringen gedaan'

Wat is er met het geld gebeurd dat binnen is gekomen voor uitgaande transfers? Is het trainingscomplex bijvoorbeeld hiervan geheel afbetaald? (René Konijn)

Bedankt voor jouw vraag, René. Het geld dat we afgelopen transferperiodes hebben ontvangen aan uitgaande transfers is op diverse manieren besteed. Ik zal je in grote lijnen proberen uit te leggen waaraan. Om te beginnen hebben we herinvesteringen gedaan in de A-selectie, onder meer met het aantrekken van internationals Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø en het lang vastleggen van onze jeugdspelers.

Verder zal je niet ontgaan zijn dat we in april van dit jaar het stadion hebben teruggekocht. Richting de toekomst kunnen we hierdoor structureel met een betere exploitatie werken. Het stadion heeft echter ook de nodige onderhoudskosten, zoals bijvoorbeeld het schilderwerk. En wat te denken van het fraaie geluidssysteem van BOSE dat we sinds deze zomer hebben? Ook het WiFi-project connected stadium is een aardige investering geweest om het wedstrijdbezoek van onze fans te optimaliseren.

Verder hebben we de transferinkomsten gebruikt om extra af te lossen op het AFAS Trainingscomplex. Om innovatief en vooruitstrevend te zijn en te blijven hebben we daar ook de nodige investeringen gedaan in nieuwe apparatuur, werknemers en voorzieningen als het Performance Playground, een nieuwe lichtinstallatie en extra parkeerplaatsen.

Tot slot is het goed om te bedenken dat transferinkomsten vrijwel nooit in één keer worden overgemaakt. Dit gaat via gespreide betalingen.

Ik hoop dat je tevreden bent met dit antwoord.
Met vriendelijke groet,

Robert Eenhoorn

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie de meest relevante of originele vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PEC Zwolle op zondag 6 mei (14:30 uur) in het AFAS Stadion.

« Naar het overzicht