Eredivisie lanceert E-Divisie

Gepubliceerd op 18 januari 2017 , 15:01

ALKMAAR- De Eredivisie lanceert een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisie-clubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisie-clubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. Namens AZ komt Aristote Ndunu in actie.

Eredivisie lanceert E-Divisie

De E-Divisie, wereldwijd een van de eerste officiŽle eSports-competities voor FIFA-gamers, start op 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van hun favoriete club of gamer gaan volgen.

Jongeren
De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisie-clubs, EA SPORTSô en Endemol Shine Nederland. Voor de Eredivisie en de Eredivisie-clubs is de E-Divisie een uniek platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.

ĎMooi platformí
"Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiŽle eSports-competitie in Nederland op te zetten", vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV. "We zijn verheugd dat we dit nu samen met EA SPORTS, Endemol en de clubs kunnen organiseren. De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te genereren. Daarnaast zal de E-Divisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie voetbal in een stadion."

Aftrap: 6 februari
Wereldwijd uniek aan de structuur van de E-Divisie is dat alle 18 eSporters officieel deel uitmaken van de Eredivisie-clubs. Dit voetbalseizoen zijn de Eredivisie-clubs een zoektocht gestart naar een eSporter, die hun club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie. Over ruim drie weken mogen zij zich voor het eerst gaan bewijzen: op maandag 6 februari vindt de eerste aftrap van de E-Divisie plaats.

AZ's eSporter werd 10 januari gepresenteerd.
AZ's eSporter werd 10 januari gepresenteerd.

Europese kampioenschappen
Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Teamô Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

Unieke kans
Voor EndemolShine Nederland, producent van onder meer FOX Sports Eredivisie, is de productie van de E-Divisie een unieke kans. Jurian van der Meer, commercieel directeur bij EndemolShine Nederland: "Het produceren van content voor verschillende platformen past geheel in onze huidige strategie en wij hebben hierin zowel op het gebied van sport als online gaming de nodige expertise opgebouwd. In deze samenwerking komt dit alles bij elkaar en we kijken er dan ook naar uit om van de E-Divisie een groot succes te maken."

OfficiŽle lancering
De officiŽle lancering van de E-Divisie vindt plaats op woensdag 1 februari 2017. Dan wordt onder andere bekend welke gamers aan de E-Divisie deelnemen, waar de wedstrijden uitgezonden worden en hoe game- en voetballiefhebbers zelf onderdeel kunnen worden van de E-Divisie. Alle ontwikkelingen rondom de E-Divisie volg je op e-divisie.nl.

AZ
Bekijk hieronder de interviews met de eSporter van AZ, Aristote Ndunu en met Algemeen Directeur Robert Eenhoorn.

« Naar het overzicht