Esteban: ‘Helaas geen Superman’

Gepubliceerd op 12 februari 2011

ALKMAAR- Ondanks een 0-4 nederlaag tegen PSV kon Esteban Alvarado Brown zaterdag terugkijken op een goed debuut voor AZ. De Costa Ricaanse doelman redde een aantal keer op Eindhovens gevaar en kon zich geen tegendoelpunt aanrekenen. Esteban: “Alleen Superman had me kunnen redden.”

Esteban: ‘Helaas geen Superman’

“Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik mijn werk vandaag goed heb gedaan”, zei de keeper na afloop. “Maar de teamprestatie blijft uiteraard het belangrijkste. Over het resultaat ben ik niet tevreden. Dat zegt echter niks over ons veldspel. We waren erg in vorm; leken wel een aanvalsmachine. Ik denk dat we wel zes open kansen hebben gekregen. Dat er dan na afloop een 0-4 eindstand op het bord staat is moeilijk te bevatten. We hebben drie ongelukkige punten verloren. Wat de mensen in Costa Rica denken als ze de uitslag zien? Waarschijnlijk dat ik slecht heb gekeept. Dat maakt me echter niet uit. Ik weet beter.”

Zelfvertrouwen

Esteban: “Mijn eerste redding was erg belangrijk voor me. Die gaf me direct zelfvertrouwen. Ik tikte een moeilijke inzet knap op de paal. Dat Marcus Berg de rebound zo koelbloedig benut, is balen. Welcome to Holland, dacht ik. Ik kon sowieso weinig aan de doelpunten van PSV doen. De tweede goal was gewoon een spectaculair schot van Balázs Dzsudzsák. De enige die me bij dat schot had kunnen helpen is Superman. Helaas ben ik dat niet.”

Één-tegen-één

Tegen het eind van de eerste helft hield Esteban bij een 0-2 stand zijn ploeg – zoals vaker – op de been. Oog in oog met Orlando Engelaar dook de fysiek sterke keeper heldhaftig op de bal. “Het is mijn werk om dat soort ballen te redden, zo simpel is het”, bleef Esteban bescheiden. “Die één-tegen-één-situaties zijn een sterk punt van me. De eerste één-tegen-één won ik van Engelaar, maar bij de tweede was Berg ondanks de tussenkomst van mijn voet de winnaar. Het is soms ook een kwestie van geluk. Naast de één-tegen-één-situaties voel ik me met mijn lengte van 1.93 meter ook erg sterk in de lucht.”


AZ-debutant Esteban kijkt de 0-3 van Balázs Dzsudzsák na.
AZ-debutant Esteban kijkt de 0-3 van Balázs Dzsudzsák na.

Toekomst

Esteban: “Wat mijn verwachtingen voor de toekomst zijn? Ik droom uiteraard van een carričre bij een grote club als Barcelona. Maar ik kom uit Costa Rica, dus Nederland is momenteel al een grote competitie voor mij. Ik zie nu bijvoorbeeld AZ, Ajax en PSV als grote teams. Dit is mijn eerste stap. Ik moet eerst zien dat ik de eerste keeper van AZ word. Het is wachten op mijn moment. Of Sergio Romero fit is of niet, ik doe gewoon mijn job. Mijn contract loopt na de zomer nog vier jaar door.”

Kou

Voor Esteban was het de afgelopen maanden behoorlijk wennen aan zijn nieuwe omgeving. Vanuit het zonnige Costa Rica belandde de doelman in het ijskoude Nederland. “Ik heb het hier heel moeilijk gehad. Voorheen had ik nog nooit sneeuw gezien. Het was wennen aan de kou en de cultuur hier. Dat is normaal. Ik heb het Nederlandse leven snel opgepikt. Nu mis ik Nederland en Alkmaar als ik in Costa Rica ben. Ik vind het maar warm in mijn thuisland; wil lekker terug naar de kou van Nederland.”

Tekst: AZ Media/ Daan Ruiter
Foto’s:
www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht