Garcia: ‘Meer scoren’

Gepubliceerd op 18 november 2017 , 10:24

ALKMAAR- Van 35 graden terug naar de Nederlandse kou. Het is weer even omschakelen voor Levi Garcia. Desondanks zal je de flankspeler niet horen mopperen. Hij prijst zich gelukkig om bij AZ te spelen. “Heb fantastische teamgenoten.”

Garcia: ‘Meer scoren’

Garcia is net terug van interlandverplichtingen voor zijn geboorteland Trinidad & Tobago. De illusie op WK-deelname ging al snel als rook op voor de eilandbewoners. Met zes punten eindigde Trinidad & Tobago onderaan in de kwalificatiepoule voor het WK. “Dat was niet nodig, door onze eigen fouten zijn we als laatste geëindigd. Al met al was het wel een leerzame ervaring,” concludeert Garcia.

Mexico
Van de zes landen in de groep maakte Mexico de meeste indruk op Garcia. “Lastig om tegen zo’n ploeg te spelen. De instelling en discipline van die spelers is ongelofelijk. Ze werken met een heel duidelijk strijdplan.”

Europa
Veel van Garcia’s voetballende landgenoten moeten zoeken naar een club in landen als Costa Rica, de Verenigde Staten en Mexico. “Ik ben gezegend om hier in Europa voor AZ te spelen. Voetbal is een heel belangrijke sport in ons land. Het kan een manier zijn om je familie en vrienden te onderhouden. Het helpt tevens om de criminaliteit terug te dringen.”

'Op alle punten kan ik mijzelf nog verbeteren.'
'Op alle punten kan ik mijzelf nog verbeteren.'

Doelpunten
Het strijdplan van Garcia is duidelijk: snel belangrijk worden voor AZ. Terug in Nederland focust de buitenspeler zich op zijn kansen. “Ik heb fantastische teamgenoten maar uiteindelijk wil iedereen spelen. In dat geval is het wel ieder voor zich, ja. Op alle punten kan ik mijzelf nog verbeteren. Speciale aandacht gaat op dit moment uit naar het afmaken van kansen. Ik wil door middel van goals van waarde zijn voor de ploeg.”

Tekst: Lars Mulder (Stag.) / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht