Geen winterkampioenschap AZ Vrouwen

Gepubliceerd op 18 december 2008

ALKMAAR- De AZ Vrouwen hebben in de uitwedstrijd tegen Willem II een 1-1 gelijkspel behaald. Dit resultaat was voor het team van trainer Ed Engelkes niet genoeg voor het winterkampioenschap. Willem II vierde daarentegen feest en gaat wel als koploper de winterstop in.

Geen winterkampioenschap AZ Vrouwen

AZ speelde een sterke eerste helft in Tilburg. Met goed positiespel werd een aantal fraaie aanvallen opgezet. Een minuut voor rust was het rechtsback Dyanne Bito die langs de rechterkant naar voren stoomde. Na een combinatie met Latoya Mitchell, die haar tegenstander met een dribbel te snel af was, kreeg Bito de bal op de rand van het strafschopgebied terug. Haar diagonale schot was doeltreffend: 0-1. AZ mocht echter niet lang van de voorsprong genieten. Een minuut later was het routinier Liesbeth Migchelsen die de bal te kort terugspeelde op Loes Geurts. Een Willem II’er was attent en scoorde de gelijkmaker.

Irritaties

Na rust was bij AZ van het goede spel van de eerste helft weinig meer over. De bezoekers gingen mee in het fysieke en soms zeer harde spel van de gastvrouwen. De wedstrijd werd steeds grimmiger en na 66 minuten werd Claudia van den Heiligenberg na een harde charge zelfs geblesseerd van het veld gehaald. De irritaties liepen aan beide kanten hoog op, vooral dankzij het zwakke optreden van de arbiter. Aan beide kanten waren nog wel kansen te noteren, maar doelpunten leverden ze niet op. Na 90 minuten stond zodoende nog steeds de 1-1 op het scorebord. Zodoende gaan de Willem II Vrouwen als koploper het jaar 2009 in; de AZ Vrouwen daalden af naar plaats vier op de ranglijst.

‘Willem II op het randje’

“Net als vorige week tegen FC Utrecht had ik ook nu weer het gevoel dat we konden winnen”, zei Engelkes na afloop. “Zo’n schlemielig gelijkspel voelt dan niet bevredigend. Willem II speelde vandaag op het randje en soms daar overheen. Wij gingen te veel mee in hun ruwe spel. Het leek soms wel een rugbywedstrijd. Mijn speelsters konden de voetballende norm van de eerste helft geen 90 minuten volhouden. Dat we nu geen winterkampioen zijn zegt me weinig. We staan er nog steeds goed voor: ons doel is het kampioenschap in mei.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Willem II Vrouwen – AZ Vrouwen 1-1 (1-1)

Opstelling AZ Vrouwen: Loes Geurts, Dyanne Bito, Liebeth Migchelsen, Kim Dolstra, Sharon Kok, Daphne Koster, Jessica Fishlock, Jody Villan, Latoya Mitchell, Chantal de Ridder, Claudia van den Heiligenberg (66. Bouchra Moudou).

Scoreverloop: 44. Bito 0-1, 45. 1-1.
Gele kaart: Dolstra, Fishlock, Kok.
Rode kaarten: -

Uitslagen Eredivisie Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen 4-1
Roda JC Vrouwen – FC Twente Vrouwen 3-1
Willem II Vrouwen – AZ Vrouwen 1-1

Stand

1. Willem II Vrouwen 11-21 (20-15)
2. FC Utrecht Vrouwen 11-21 (18-13)
3. ADO Den Haag 12-20 (18-12)
4. AZ Vrouwen 11-19 (15-8)
5. sc Heerenveen Vrouwen 12-14 (16-15)
6. FC Twente Vrouwen 12-11 (12-20)
7. Roda JC Vrouwen 11-5 (10-26)

« Naar het overzicht