‘Gemakzuchtig’ AZ Onder 12 gelijk bij Ajax

Gepubliceerd op 11 november 2017 , 11:38

AMSTERDAM- AZ Onder 12 behaalde in de competitie alleen nog ruime overwinningen, tot het zaterdagochtend in Amsterdam tegen het eerste puntverlies aanliep. Het Twin Games-duel bij Ajax eindigde in een 9-9 gelijkspel.

‘Gemakzuchtig’ AZ Onder 12 gelijk bij Ajax

Trainer Michael van Zijtveld was na afloop kritisch op zijn ploeg. “Een speler van AZ wilt altijd winnen en het maximale uit zichzelf halen. Vandaag heb ik niet het spel gezien dat wij kunnen en willen spelen. Deze wedstrijd is voor veel spelers dan ook een eye-opener. We zijn goed op weg, maar kunnen ons nog op veel vlakken ontwikkelen.

Gemakzucht
“Na de goede resultaten van de afgelopen weken sloop er bij de spelers een bepaalde mate van arrogantie en gemakzucht in”, vervolgde de oefenmeester. “Omdat in de voorgaande wedstrijden vanwege de soms geringe weerstand de noodzaak ontbrak om echt alles op honderd procent te doen, merkte ik dat zij onbewust er niet meer alles aan deden om zichzelf optimaal te ontwikkelen.”

‘Sterke punten sterker maken’
“Iedere speler van AZ heeft de ambitie om zichzelf optimaal te ontwikkelen en is verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkelingsproces. Elke speler heeft daarom een ontwikkelplan. Dat plan en de voortgang ervan bespreken we regelmatig met de spelers. Wat belangrijk is, is dat iedere speler nog beter wordt in de dingen waarin hij al goed is. Sterke punten nog sterker maken en werken aan de punten waar je op dit moment nog niet in uitblinkt.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 12 – AZ Onder 12 9-9
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Freek Entius, Noud Hofmans, Deacon van der Klaauw, Elias Hazir, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Jasper Hartog, Jeen Haanstra, Jesper Zwart, Julian Oerip, Justin Schlaman, Kasper Boogaard, Marcus Ockers, Melle Roede, Pascal Metselaar, Rafie Benzzine, Steven van Engers, Tygo Haanstra, Yoël van den Ban, Kees Smit.

Doelpuntenmakers: Hartog (3x), Van der Klaauw (2x), Sharma, Van den Ban, Roede, Smit (allen 1x).

« Naar het overzicht