Hatzidiakos: ‘Puntjes op de i’

Gepubliceerd op 1 december 2017 , 16:02

ALKMAAR- Pantelis Hatzidiakos heeft de afgelopen maanden zijn kans gegrepen en vindt zichzelf terug in de basisopstelling van John van den Brom. Zondag daalt de verdediger uit de eigen jeugdopleiding voor het eerst af op de trappen van stadion De Koel in Venlo. “Lange wandeling.”

Hatzidiakos: ‘Puntjes op de i’
De vrijdagtraining is na anderhalf uur afgelopen. Maar weinig AZ’ers zoeken meteen de kleedkamer op. In tegenstelling tot de technische staf. “Ze blijven maar gaan. Mijn tenen zijn bevroren, ik ga naar binnen,” lacht Van den Brom in het voorbijgaan. Een grote groep blijft hangen op het trainingsveld om aan standaardsituaties te werken. Onder hen Hatzidiakos, die als een van de laatsten het trainingsveld achter zich laat. “Ja, heerlijk vind ik dit. Een beetje schieten, een beetje praten en nog wat puntjes op de i zetten.”

Bij de les
Onder meer blessures van Ron Vlaar en Rens van Eijden wierpen de weg naar het basisteam open voor de 20-jarige mandekker. “Het is wel schakelen geweest ten opzichte van vorig seizoen met Jong AZ in de Tweede Divisie. Toen stond ik tegen aanvallers die na vijftig á zestig minuten wel uitgeraasd waren. In de Eredivisie moet je continue bij de les zijn.” Desondanks merkt Hatzidiakos dat hij al stappen heeft gemaakt. “Ik voel wel dat ik vaster aan de bal ben geworden. Betrouwbaarder ook.”
'Heerlijk vind ik dit'
'Heerlijk vind ik dit'

Wandeling
VVV-Venlo is zondag om 12:30 in Limburg de opponent. “Natuurlijk kijk ik er naar uit om in De Koel te spelen. Het is met die trap een lange wandeling naar het veld, heb ik gehoord. Laat maar komen, ik geniet van elk moment!”

Tekst: Lars Mulder (Stag. / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht