Haye: ‘Alles is bespreekbaar’

Gepubliceerd op 7 augustus 2014 , 08:33

ALKMAAR- Talent Thom Haye (19) hoopt aan de vooravond van het seizoen van zijn definitieve doorbraak te staan. De middenvelder mocht eerder dit jaar debuteren en krijgt nu zijn kansen van Marco van Basten: “Ik hoop vaak bij de wedstrijdselectie te zitten.”

Haye: ‘Alles is bespreekbaar’

Haye geldt al jaren als één van de grootste talenten van AZ. Hij doorliep de AZ Jeugdopleiding en maakte al op 17-jarige leeftijd onderdeel uit van de A-selectie. Op 23 februari 2014 debuteerde hij in de Eredivisie, in de uitwedstrijd tegen Ajax. De teller staat nu op vier officiële duels voor AZ, waarin hij nog niet scoorde.

“Ik vind het wel aardig gaan met mezelf”, geeft de rechtspoot zijn mening over de afgelopen voorbereiding. “Dit is het derde seizoen op rij waarin ik de voorbereiding met de A-selectie meemaak. Ik merk toch wel dat ik meer inhoud heb gekregen. Ik kan goed mee tijdens de trainingen en wedstrijden. Voor mij is het niet meer aanpoten, maar echt goed meedoen."

‘Me laten zien’
“In eerste instantie moet ik het zelf laten zien”, weet de AZ’er die in 2011 en 2012 met Oranje Onder 17 Europees kampioen werd. “Ik kan dus wel iets verwachten, maar ik heb het zelf in de hand. Ik hoop dit seizoen vaak bij de wedstrijdselectie te zitten en minuten te gaan maken in het eerste elftal. Mijn persoonlijke doelstelling tijdens deze voorbereiding was om mezelf echt te laten zien aan de technische staf. Ik wilde vanaf het begin erbij zijn.”

Verschil
“Ik merk zeker verschil met vorig seizoen”, sluit Haye af. “Er zijn enkele veranderingen geweest in de technische staf, waaronder de komst van Marco van Basten als nieuwe hoofdtrainer. In de spelersgroep zitten niet veel nieuwe jongens. Dat voelt dus vertrouwd. Deze staf heeft wel een andere manier van werken dan de vorige. We zijn nu heel open naar elkaar. Alles is bespreekbaar. Er wordt veel gesproken over voetbal. Ik ben tevreden over hoe het gaat.”

AZ TV
Bekijk hieronder het interview met Haye op AZ TV:

« Naar het overzicht