‘Hebben genoeg om voor te spelen’

Gepubliceerd op 17 april 2018 , 13:05

ZAANSTAD- Na de zonnige lente-training schoof John van den Brom woensdagmiddag aan bij de media. Wie zijn er wel en niet inzetbaar? En wat is zijn indruk van de tegenstander van woensdag: Vitesse?

‘Hebben genoeg om voor te spelen’

“We hebben heerlijk kunnen trainen in fantastisch weer en op een fantastisch veld”, zei Van den Brom na de besloten oefensessie. Hij kan woensdag op twee spelers geen beroep doen: “Stijn Wuytens is niet helemaal fit. Daar nemen we geen risico mee met het oog op de Bekerfinale van zondag. Verder is Jonas Svensson geschorst. Joeri Church schuift door vanuit Jong AZ. Hij is een back-up voor de rechtsback-positie.”

Idrissi
Oussama Idrissi is hersteld van de liesklachten waarmee hij afgelopen vrijdag naar de kant ging tegen Heracles. “Na het weekend heeft hij weer gewoon kunnen trainen.”

Winnen
Van den Brom hield bewust de boot af bij vragen over de Bekerfinale. “Ik heb mijn spelers ook gezegd dat er eerst woensdag genoeg is om voor te spelen: we moeten winnen om de druk op nummer twee Ajax te houden, we zijn bij winst zeker van plek drie en het stadion zit opnieuw vol. En ja, natuurlijk neem je het gevoel van de laatste wedstrijd mee naar zondag.”

Vitesse
“Ik heb Vitesse zaterdag tegen Sparta zien spelen”, zei Van den Brom over de 7-0 zege. “Ze hebben Sparta toen echt afgeslacht. Ze zaten direct lekker in de wedstrijd door een mooi doelpunt van Thulani Serero. Vitesse speelde vol energie om zeker te zijn van de Play-offs. Maar verder was veel hetzelfde als onder de ontslagen Henk Fraser.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV dinsdag maakte.

Live
AZ - Vitesse begint woensdag om 18:30 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en AZ Radio. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

« Naar het overzicht