Huiberts: 'Het is snel gegaan'

Gepubliceerd op 10 oktober 2017 , 15:28

ALKMAAR- Hoe blikt Max Huiberts terug op de transferzomer? Wat was het plan en wanneer is het seizoen voor hem geslaagd? De Directeur Voetbalzaken blikt terug en vooruit. “Hij gaat de druk opvoeren.”

Huiberts: 'Het is snel gegaan'

“We hebben afgelopen seizoen gezien dat onze voornaamste problemen op het middenveld lagen. Die linie wilden we versterken zodat er een andere balans zou komen. Daarbij komt dat we hebben besloten om anders te gaan spelen, waardoor we ook andere type middenvelders moesten aantrekken. Daar hebben we een belangrijke slag geslagen.”

“In de aanval vond ik dat er niet veel hoefde te veranderen. Wout maakte in zijn eerste seizoen dertien competitiegoals. Daarvan weet je dat hij er in zijn tweede seizoen altijd meer gaat maken. Hij is nu hard op weg. Fred Friday heeft nog wat tijd nodig, dat is vaak zo met een speler uit het buitenland. Het komt maar sporadisch voor dat ze zich direct aanpassen aan de nieuwe omgeving en nieuwe club. Jonas Svensson is daar een uitzondering op. Maar Fred heeft zeker de kwaliteiten om voldoende goals te gaan maken voor AZ. In de voorhoede hebben we natuurlijk pech met het wegvallen van Calvin Stengs. Een heel grote domper, ook omdat hij in het nieuwe systeem een belangrijke rol vertolkte.”

De Transfers
De AZ-selectie telt, los van de doorgestroomde jeugdspelers, vier nieuwe gezichten. Daartegenover staan acht gezichten die dit seizoen niet meer op de definitieve teamfoto te zien zijn.

Hele interview
Lees hier het hele interview met Huiberts, waarin hij ingaat op alle transfers.

BODY_Spreekt
« Naar het overzicht