Jaaroverzicht AZ Jeugd (deel 3 van 4)

Gepubliceerd op 29 december 2017 , 09:44

ZAANSTAD- Het is winterstop voor de AZ Jeugd en 2017 loopt op zijn eind. Tot en met oudejaarsdag geven wij om de dag een overzicht van de meest opvallende gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Vandaag staan de maanden juli, augustus en september centraal.

Jaaroverzicht AZ Jeugd (deel 3 van 4)

Zondag 9 juli
Voor het eerst in de historie plaatst Oranje Onder 19 zich voor de halve finales van het EK. Dit gebeurt door het overleven van een groepsfase met Engeland, Duitsland en Bulgarije. Teun Koopmeiners staat in ieder duel in de basis.

Zaterdag 29 juli
Jong AZ sluit een leerzaam trainingskamp in het Engelse Whitby af met een verloren finale. In de eindstrijd van de Whitby Town Challenge Cup trekken de leeftijdsgenoten van Newcastle United aan het langste eind.

Maandag 7 augustus
Met het gloednieuwe Under Armour Performance Playground is het AFAS Trainingscomplex deze zomer verder verrijkt. Er wordt voetvolley gespeeld op kunstgras en zand, er is een asfaltveldje met behalve twee doelen ook een basket en een zandvlakte waarop beachsoccer gespeeld wordt. Verder staat tussen het zand en het asfalt een betonnen krachtmuur, bedoeld voor fysieke oefeningen.

Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg reageert enthousiast op de komst van de Performance Playground, die ook nieuwe mogelijkheden creëert op het gebied van fysieke en motorische training. “Het past bij ons idee dat het talent de eigenaar van zijn eigen ontwikkeling moet zijn. Dat de speler in een inspirerende omgeving zelf nadenkt over wat zijn volgende stap wordt en op een creatieve manier met voetbal bezig is. In onze ogen is dat hoe je talentvolle spelers creëert die het spel begrijpen.”

BODY_1. Under Armour Performance Playground

Zondag 13 augustus
Het nieuwe AZ Onder 12 is pas net een paar dagen in training, maar heeft de eerste prijs al binnen. In het Belgische Merchtem wordt de MIBA Cup gewonnen. In de finale zijn de Alkmaarders met 2-1 te sterk voor Tottenham Hotspur.

Vrijdag 18 augustus
Jong AZ kent een droomdebuut in het betaald voetbal. In de eerste speelronde van de Jupiler League wordt met 1-3 gewonnen bij FC Den Bosch door goals van Abdel Malek El Hasnaoui, Jeremy Helmer en Viktor Karl Einarsson.

Zaterdag 19 augustus
Gehuld in AZ-kleding keert Louis van Gaal even terug bij AZ. Samen met inspanningsfysioloog Jos van Dijk, Teun Jacobs (KNVB), Wouter Kuperus (NMC Bright) en een specialist mentale vorming licht hij de AZ Jeugdopleiding door. Na de drie dagen durende review spreekt Van Gaal lovende woorden: “AZ heeft het heel goed voor elkaar. Wat ik hier gezien heb is ongelooflijk indrukwekkend. Hier wordt een nieuwe standaard neergezet. Ik ben trots dat ik bij deze club heb mogen werken.”

BODY_4. Louis van Gaal

Woensdag 13 september
Teun Koopmeiners maakt indruk bij Jong AZ. Hij scoort in de derby tegen Telstar en wordt door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Week in de Jupiler League.

Spelers van de Maand
Mohamed Taabouni is de eerste Speler van de Maand in het nieuwe seizoen. Hij krijgt de titel toebedeeld voor de maand augustus. Kees Smit is een maand later zijn opvolger. Voor de jonge middenvelder is het de tweede keer in 2017 dat hij wordt uitgeroepen tot Speler van de Maand.

Contracten
Het contract van Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg wordt opengebroken en verlengd tot medio 2020. Ook Denny Landzaat tekent een nieuwe verbintenis. Die houdt hem in het seizoen 2017-2018 bij AZ, waar hij met Martin Haar de beloften onder zijn hoede neemt. Jong AZ-keeper Koen Bucker verlengt zijn contract tot medio 2019, Teun Koopmeiners tekent bij tot medio 2022 en de zeventienjarige Thijs Oosting tot de zomer van 2020.

BODY_5. Contract Koopmeiners
« Naar het overzicht