Jong AZ te sterk voor MVV

Gepubliceerd op 13 april 2018 , 21:53

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 gewonnen van MVV Maastricht. Waar de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat maandag nog een late nederlaag slikte bij Cambuur, werd nu juist in de slotfase juist het verschil in Alkmaars voordeel gemaakt.

Jong AZ te sterk voor MVV

De eerste grote kans was voor Jong AZ, toen Melle Springer na drie minuten hard voorlangs schoot. Ook Tijjani Reijnders kreeg in de openingsfase een aardige kans. Toch waren het de bezoekers uit Limburg die na een kwartier spelen op voorsprong kwamen. Joeri Schroijen zag twee minuten eerder nog een goal van hem afgekeurd worden, maar kon nu wel juichen na voorbereidend werk van Jonathan Okita: 0-1.

Hoofdrolspelers
Jong AZ wist al snel de rug te rechten en was via Druijf dichtbij de gelijkmaker. De aanvalsleider kopte uit een indraaiende vrije trap van Mees Kaandorp in de handen van Michael Verrips. Diezelfde twee AZ’ers waren na een halfuur ook de hoofdrolspelers toen de 1-1 wél viel. Nu gaf de spits de bal mee aan Kaandorp, die kalm bleef en op het oog simpel afrondde.

Kansen over en weer
In het tweede bedrijf waren er voor beide teams kansen om op voorsprong te komen. Zo kopte Druijf over uit een voorzet van Joerie Church en redde diezelfde Church een minuut later een inzet van Schroijen van de doellijn. Even later leek Jong AZ recht te hebben op een penalty toen een schot van Druijf op de handen van een MVV’er kwam, maar bleef de strafschop uit. Ook Rens van Eijden kreeg een aardige mogelijkheid. De uitblinkende verdediger schoot naast vanaf de rand van het strafschopgebied.

Jongste doelpuntenmaker ooit
De druk van de Alkmaarders hield in de slotfase aan en dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende 2-1. Een verdedigende wissel bij MVV kon niet voorkomen dat Matthijs Hardijk met een piekfijne voorzet Jamie Jacobs vond. Voor de topscorer was het een koud kunstje om binnen te knikken. Drie minuten later besliste de zestienjarige Kenzo Goudmijn het duel definitief. Met zijn eerste goal in het betaald voetbal onttroonde hij FC Emmen-speler Thijs Dallinga (17) als jongste doelpuntenmaker ooit in de Jupiler League.

Haar: ‘Ploeg in totaliteit beter’
“Onze tweede helft tegen Cambuur was misschien wel nog sterker dan die vandaag tegen MVV”, analyseerde Haar. “Maar het maakte deze wedstrijd toch een stuk leuker dat je nu zelf met de volle buit aan de haal gaat. In december verloren we nog kansloos in Maastricht. Als je dan ziet dat dit jonge team – met overigens een geweldige Rens van Eijden, laten we dat niet vergeten – nu verdiend met 3-1 wint, dan is dat een heel mooie progressie. Natuurlijk zijn er ook na de winterstop pieken en dalen geweest, maar deze ploeg is in zijn totaliteit beter geworden. Een mooi proces.”

  • BODYjazmvv(1).jpg
  • BODYjazmvv(2).jpg
  • BODYjazmvv(3).jpg
  • BODYjazmvv(4).jpg
  • BODYjazmvv(5).jpg
  • BODYjazmvv(6).jpg

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - MVV Maastricht 3-1 (1-1)
Jupiler League

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Joerie Church, Kick Groot, Rens van Eijden, Justin Bakker, Melle Springer (61. Matthijs Hardijk); Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Tijjani Reijnders; Ferdy Druijf (68. Jelle Duin), Mees Kaandorp (81. Kenzo Goudmijn).
Opstelling MVV Maastricht: Michael Verrips; Alessandro Ciranni, Steven Pereira (85. Tuur Houben), Shermar Martina, Cristophe Janssens; Dean Koolhof (68. Atilla Yildirim), Luc Mares, Shermaine Martina; Jonathan Okita, Kelechi Nwakali, Joeri Schroijen (79. Matisse Thuys).

Scoreverloop: 15. Schroijen 1-0, 31. Kaandorp 1-1, 83. Jacobs 2-1, 86. Goudmijn 3-1.
Gele kaarten: Hoedemakers (Jong AZ), Janssens, Nwakali (MVV Maastricht).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Gerrets.
Toeschouwers: 270.

Foto's: Orange Pictures / Johannes Klinkenberg

« Naar het overzicht