Jong AZ hard onderuit in Sittard

Gepubliceerd op 22 september 2017 , 21:53

SITTARD- Jong AZ is op bezoek bij Fortuna Sittard tegen een ruime nederlaag aangelopen: 5-1. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat incasseerde vroeg in de wedstrijd drie treffers in een tijdsbestek van vijf minuten en kwam die klap niet te boven.

Jong AZ hard onderuit in Sittard

Na tien minuten zonder echte kansen brandde de wedstrijd in de elfde minuut plotseling volledig los. Eerst scoorde Djibril Dianessy in de rebound, nadat doelman Nick Olij redding had gebracht op een inzet van Finn Stokkers. Twee minuten later benutte diezelfde Dianessy ook een strafschop, waarna Tijjani Reijnders binnen een minuut iets terugdeed: 2-1.

Illusie armer
Na zijn treffer viste Reijnders de bal haastig uit het net, opdat de zoektocht naar de gelijkmaker direct gestart kon worden. Amper een minuut later waren de Alkmaarse beloften echter een illusie armer. Olij voorkwam in eerste instantie nog dat Dianessy zijn derde van de avond maakte, maar Lisandro Semedo herstelde namens de thuisploeg alsnog de marge van twee doelpunten.

Klap
Onder meer met twee gevaarlijke pogingen van afstand van Teun Koopmeiners zocht Jong AZ naar de aansluitingstreffer. Die viel niet en tot overmaat van ramp incasseerden de bezoekers kort voor rust de volgende klap. Aanvoerder Perr Schuurs wist de bal na een vrije trap te controleren en schoot hard en laag binnen. In de tweede helft was Jong AZ niet bij machte het tij te keren en maakte Semedo er nog 5-1 van.

Haar: ‘Zijn er met open ogen ingetuind’
Haar had zijn ploeg nog goed aan de wedstrijd zien beginnen. “We startten prima en gaven in de eerste tien minuten niks weg. Vervolgens krijg je tussen de elfde en zeventiende minuten drie goals om de oren. Fortuna bewees een volwassen, fysiek sterke ploeg te zijn en razendsnel in de uitbraak. Dat wisten we van tevoren. We zijn er dus met open ogen ingetuind.”

Op kinderlijke wijze
“Na de 2-0 van Fortuna maakt Tijjani nog op geweldige wijze de 2-1. De aanname, de afronding: hij deed alles perfect. Maar veertig seconden later ligt de bal er alweer aan de andere kant in. Dat mag niet gebeuren. We geven het op kinderlijke wijze weg, de fouten die we maken worden op dit niveau keihard afgestraft. Maar dit zijn wel de wedstrijden waar je het meest van leert. In dit soort duels worden onze jongens kerels. Verliezen is altijd vervelend, maar dit was wel een ongelooflijk leerzame avond.”

BODY_forjaz

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Fortuna Sittard – Jong AZ 5-1 (4-1)
Jupiler League

Opstelling Fortuna Sittard: Miquel Santos; Chris Braun (75. Kai Heerings), Clint Essers, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri; Perr Schuurs, Djibril Dianessy (82. Ufukcan Engin), Dries Saddiki; Lisandro Semedo, Finn Stokkers, Stefan Askovski (87. Bo Breukers).
Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Ricardo van Rhijn, Pantelis Hatzidiakos (74. Joerie Church), Justin Bakker (46. Joris Kramer), Owen Wijndal; Jamie Jacobs (66. Mees Hoedemakers), Teun Koopmeiners, Tijjani Reijners; Abdel Malek El Hasnaoui, Ferdy Druijf, Levi Garcia.

Scoreverloop: 11. Dianessy 1-0, 15. Dianessy 2-0 (pen.), 16. Reijnders 2-1, 17. Semedo 3-1, 41. Schuurs 4-1, 69. Semedo 5-1.
Gele kaarten: Koopmeiners, Hatzidiakos, Van Rhijn (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Gerrets

Foto's: OrangePictures

« Naar het overzicht