Kewal en Taabouni openen met remise

Gepubliceerd op 10 april 2018 , 19:05

BUFTEA- Oranje Onder 16 is het vierlandentoernooi in Roemenië dinsdag begonnen met een gelijkspel. Met Ricuenio Kewal en Mohamed Taabouni in de basis poetste de ploeg van coach Peter van der Veen een 3-1 achterstand tegen Polen weg: 3-3.

Kewal en Taabouni openen met remise

Kewal maakte in Buftea zijn debuut als jeugdinternational en zag Polen op voorsprong komen via Jakub Kaminski (Lech Poznan). Het werd op slag van rust zelfs 0-2 door een eigen goal van Ian Maatsen (PSV), waarna Naoufal Bannis (Feyenoord) iets terug deed. Toen Jan Bieganski (GKS Tychy) de marge van twee goals herstelde leek het doek te vallen, maar de Nederlandse talenten toonden veerkracht. Goals van Steven van der Sloot (Feyenoord) en Mohamed Sankoh (Sparta) brachten de eindstand op 3-3.

Geen Salah-Eddine
Donderdag gaat het vierlandentoernooi in Mogoșoaia verder met een interland tegen het thuisland. Zaterdag keert de ploeg terug in Buftea, waar wordt afgesloten tegen Tsjechië. In Roemenië moet Oranje Onder 16 het doen zonder Anass Salah-Eddine. De linksback bleef achter in Zaanstad omdat hij vrijdag in het competitieduel met Vitesse geblesseerd raakte.

« Naar het overzicht