Landzaat tekent nieuw contract

Gepubliceerd op 14 juli 2017 , 10:29

ZAANSTAD- Denny Landzaat heeft vrijdag een nieuw contract bij AZ getekend. De 41-jarige Amsterdammer signeerde op het AFAS Trainingscomplex een verbintenis tot medio 2018. Landzaat is in het komende seizoen werkzaam als assistent van Martin Haar bij Jong AZ.

Landzaat tekent nieuw contract

Landzaat tekende in mei 2014 zijn eerste contract bij AZ als trainer. In zijn eerste seizoen was de oud-international specialistentrainer bij zowel de A-selectie als de beloften. Een jaar later werd Landzaat assistent van Martin Haar. Onder hun leiding werd een plek in de Tweede Divisie werd afgedwongen. Afgelopen seizoen had de voormalige AZ-middenvelder de leiding over AZ Onder 16.

Landzaat: ‘Heb het trainers-virus te pakken’
“Ik ben blij met deze contractverlenging”, reageert Landzaat op de nieuwe overeenkomst. “Dit is een mooie stap richting het echte werk. Naast dat ik al twee jaar specialistentrainer was bij het eerste elftal, heb ik mezelf als eindverantwoordelijke verder ontwikkeld bij AZ Onder 15 en Onder 17. In de tussentijd heb ik mijn TC1 gehaald. Ik wilde graag ervaren hoe het is om op eigen benen te staan. Dat beviel goed en ik heb het trainers-virus echt te pakken. Ik heb zin om met Martin Haar deze jonge groep klaar te stomen voor het komende seizoen. De stap van Tweede Divisie naar Jupiler League zal een grote zijn. Maar we zijn ambitieus en willen ook volgend seizoen weer op dit niveau uitkomen.”

Brandenburg: ‘Heeft zijn sporen verdiend’
"Als club zijn we blij om met Denny te verlengen", reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij heeft zijn sporen verdiend in het betaalde voetbal en heeft in die periode ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan. Vervolgens heeft hij binnen AZ stappen gezet in zijn trainersloopbaan en op eigen benen gestaan. Wij denken dat Denny daarom een goede assistent is, die de taal van de jongens spreekt, weet wat er nodig is en gevraagd wordt om betaald voetbal te spelen en de spelers kan helpen bij het zetten van de laatste stappen naar het eerste elftal ."

BODY_Denny_Landzaat_IMG_9314
« Naar het overzicht