Loting: AZ treft Lyon

Gepubliceerd op 12 december 2016 , 13:17

ALKMAAR- AZ neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen het Franse Olympique Lyon. Dat wees de loting in het Zwitserse Nyon maandag uit. AZ begint op 16 februari (19:00 uur) met een thuiswedstrijd, de return in Lyon is op 23 februari (21:05 uur).

Loting: AZ treft Lyon

Olympique Lyon presteerde het om zeven keer achter elkaar, van 2001 tot en met 2008, landskampioen te worden. Maar sindsdien viel er op de bekerwinst van 2012 na weinig meer te vieren in de derde stad van Frankrijk (ongeveer 480.000 inwoners). De club verhuisde begin dit jaar van het Stade de Gerland naar het Parc Olympique Lyonnais, dat maar liefst 59.168 zitplaatsen telt. 

Kans
De ploeg, die onder leiding staat van Bruno Génésio, werd derde in Groep H van de Champions League en plaatste zich daardoor voor de zestiende finales van de Europa League. In het miljoenenbal maakte Les Gones tot het laatste groepsduel kans op een plek in de volgende ronde, maar dan moest de formatie die wedstrijd tegen Sevilla met twee doelpunten verschil winnen. Op eigen veld kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

Informatie
Houd AZ.nl in de gaten voor de kaartverkoopinformatie.

Parc Olympique Lyonnais.
Parc Olympique Lyonnais.
« Naar het overzicht