Martens: ‘Hoop muziek nog veel te horen’

Gepubliceerd op 13 december 2008

ROTTERDAM- AZ is zaterdag na het duel met Feyenoord met de volle drie punten uit De Kuip vertrokken; iets wat sinds 2004 niet meer was gebeurd. Ook voor Maarten Martens was de overwinning een opluchting: ‘De vorige twee jaar waren we ook beter, maar nu winnen we eindelijk eens hier.’

Martens: ‘Hoop muziek nog veel te horen’

“In mijn eerste jaar bij AZ verloren we onterecht met 3-2”, zei de Belgisch international na afloop. “Ook vorig jaar wonnen we hier niet, ondanks een overwicht. Voorafgaande aan het duel hadden we allemaal het besef dat het nu eens moest gebeuren. In de rust hadden we ook het gevoel dat hier iets te halen viel. Ari en David Mendes da Silva kregen goede mogelijkheden in de eerste helft. Toen hadden we eigenlijk al voor moeten staan.”

‘0-1 een tik’

“Aan veel dingen merkte ik dat Feyenoord een ploeg in de problemen is. Soms leek het alsof hun publiek zich tegen de eigen ploeg keerde. Als dan ook nog die 0-1 valt, krijg je als thuisploeg echt een tik. Voor ons viel dat doelpunt op een ideaal moment. Dat we zelf weer weinig hebben weggegeven geeft tevens veel vertrouwen. Aan het einde hadden we het nog beter kunnen uitspelen, maar sommige spelers waren wat te vermoeid en maakten daardoor niet altijd de juiste keuzes.”

Luijckx

Al na twintig minuten moest verdediger Héctor Moreno zich laten vervangen met een blessure. “Maar Kees Luijckx deed het echt prima als zijn vervanger”, meende Martens. “We hebben Kees als team in het veld goed opgevangen. Ik moet hem een heel groot compliment maken voor zijn spel; hij begon aan een moeilijke opdracht. Kees was stevig in de duels en rustig aan de bal. Het is fijn om te weten dat we goede vervangers hebben.”

Salsamuziek

Terwijl buiten het Maasgebouw de Feyenoord-supporters zich massaal roerden, klonk uit de AZ-kleedkamer vrolijke salsamuziek. Martens: “Sergio Romero heeft altijd zijn favoriete muziek mee. Steeds als we winnen draaien we dat. Het is heerlijk om na zo’n wedstrijd in de kleedkamer te zijn. Ik hoop deze muziek nog veel te horen dit seizoen.”

« Naar het overzicht