Nieuwe AZ Onder 11 boekt grote zege

Gepubliceerd op 27 mei 2018 , 15:39

ZAANSTAD- De spelers van het nieuwe AZ Onder 11 hebben zondag een royale zege geboekt in hun tweede wedstrijd in Alkmaarse dienst. Het Twin Games-duel op het AFAS Trainingscomplex met FC Groningen eindigde in 32-8.

Nieuwe AZ Onder 11 boekt grote zege

De ploeg die op het veld stond maakt vanaf het seizoen 2018-2019 deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Tegen Groningen lieten de spelers zien waarom zij gevraagd zijn in het Alkmaarse rood en wit te komen spelen. "Het was voor deze jongens hun tweede wedstrijd in het AZ-tenue", vertelde trainer Dennis Zwagerman. "Ik heb al heel veel goede dingen en ook voor verbetering vatbare zaken gezien."

Vooruit voetballen
Dat er nog genoeg voor verbetering vatbaar is, is alleen maar logisch. De spelers komen stuk voor stuk uit het AZ Voetbalschool in de Regio-traject en hebben daarin al veel geleerd, maar pas volgende week staan hun eerste officiële AZ-trainingen op het programma. En dus was Zwagerman vooral lovend. "De ploeg maakte veel mooie doelpunten en acties, en blonk zowel met als zonder bal uit in het maken van keuzes. Die waren er ook steevast op gericht om vooruit te voetballen. Dat zien we bij AZ graag."

Mooi begin
"De spelers leren snel en laten zien zich bij de club al goed aan te passen in verschillende situaties. Elk moment dat ze hier bij AZ zijn leren zij wat hard werken inhoudt en waarom dat belangrijk is om jezelf te ontwikkelen tot een betere voetballer. Deze zege op FC Groningen is een mooi begin. Nu op naar het volgende seizoen. De voorbereiding daarop start al volgende week met trainingen en twee toernooien."

BODY_AZu11nieuw

Foto's: Barathi van Elst

« Naar het overzicht