Jong AZ verliest nipt in Waalwijk

Gepubliceerd op 12 januari 2018 , 21:53

WAALWIJK- Jong AZ is de tweede seizoenshelft begonnen met een minimale nederlaag in Waalwijk. RKC, waar voormalig AZ-keeper Hans de Koning voor het eerst op de bank zat, was met 1-0 te sterk voor de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat.

Jong AZ verliest nipt in Waalwijk

Met wat speldenprikjes over en weer en één grote kans voor RKC (debutant Ozan Kökcü schoot over) bood het begin van de wedstrijd weinig spektakel. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en de 1-0 van Serginho Greene na ruim een halfuur kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Een domper voor de onervaren Alkmaarders, die vanwege het trainingskamp in Estepona van AZ 1 basiskrachten als Tijjani Reijnders, Mees Hoedemakers en Nick Olij moesten missen.

Bezetting
De bezoekers lieten zich na de openingsgoal niet onberoerd, maar hadden in het uur dat volgde wel moeite met het creëren van mogelijkheden. Lukte dat wel, dan was vaak de veldbezetting in de eindfase niet goed genoeg. Zo stuurde Jamie Jacobs enkele minuten na de 1-0 Kai Koreniuk diep met een fijne pass, maar kwam de Amerikaan niet tot een schot en waren er ook geen afspeelmogelijkheden. Even later was Viktor Karl Einarsson dichter bij een doelpunt toen hij van een meter of twintig net over schoot.

Koopmeiners
Ook in het tweede bedrijf gaven de ploegen elkaar weinig toe, al wees de kansenverhouding in de richting van RKC. De beste mogelijkheid aan de kant van de bezoekers was nog voor Peer Koopmeiners, die als invaller zijn debuut in het betaald voetbal maakte. De jonge middenvelder zag zijn schot uit de korte hoek getikt worden. Zo slaagde Jong AZ er niet in de achterstand weg te poetsen en boekte De Koning zijn eerste zege in Waalwijkse dienst.

Haar: ‘Creëerden te weinig’
“RKC is een geroutineerde ploeg met een trainer waarvan ik weet hoe goed hij in staat is spelers te inspireren”, zei Haar na afloop. “Je weet dus vooraf al dat je het niet makkelijk krijgt, ook vanwege het afstaan van de nodige jongens aan de A-selectie. De zeer jonge ploeg die er nu stond had voor rust vaak een man meer op het middenveld en ook in de tweede helft bleven we goed overeind. We creëerden alleen te weinig, en als we dan een keer ver kwamen speelden we het niet goed uit. Daarbij was de tegengoal een cadeautje. Zo verlies je weer, terwijl je hier eigenlijk punten had moeten pakken.”

Viktor Karl Einarsson gaat naar de grond na een sliding van Serginho Greene.
Viktor Karl Einarsson gaat naar de grond na een sliding van Serginho Greene.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
RKC Waalwijk – Jong AZ 1-0 (1-0)
Jupiler League

Opstelling RKC Waalwijk: Etiënne Vaessen; Mohamed Mezghrani, Jan Lammers, Henrico Drost (46. Ingo van Weert), Paul Quasten; Serginho Greene, Nikki Baggerman, Hans Mulder; Chovanie Amatkarijo, Johan Voskamp (80. Roland Bergkamp), Ozan Kökcü (68. Irvingly van Eijma).
Opstelling Jong AZ: Koen Bucker; Vincent Regeling, Rens van Eijden, Justin Bakker, Danny Muhl (75. Mees Kaandorp); Jamie Jacobs, Viktor Karl Einarsson (65. Peer Koopmeiners), Joris Kramer, Melle Springer; Ferdy Druijf (70. Matthijs Hardijk), Kai Koreniuk.

Scoreverloop: 32. Greene 1-0.
Gele kaarten: Jacobs (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Gerrets.
Toeschouwers: 2018.

Foto's: Orange Pictures

« Naar het overzicht