Ook AZ Onder 13 houdt cup in Zaanstad

Gepubliceerd op 18 juni 2017 , 17:49

ZAANSTAD- In navolging van AZ Onder 15 heeft ook het nieuwe AZ Onder 13 het AZ Internationaal Toernooi gewonnen. In een poule met FC Kopenhagen, Vitesse en PSV won de ploeg van trainer Jeroen Peetoom zondag alle duels.

Ook AZ Onder 13 houdt cup in Zaanstad

De toon werd aan het einde van de ochtend direct gezet met een klinkende overwinning in het openingsduel. FC Kopenhagen werd met 4-1 verslagen. Ook van Vitesse werd gewonnen, nu met 2-0. Ondanks de volle score uit de eerste wedstrijden, was de spanning in de poule nog altijd groot. PSV had namelijk eveneens zes punten behaald en moest vanwege een iets minder goed doelsaldo (+4) winnen van AZ (+5) om beslag te leggen op de beker.

Overtuigend naar de titel
Daar stak AZ overtuigend een stokje voor; al na een paar minuten spelen stond het 2-0 voor de Alkmaarders. De Eindhovenaren kwamen er in dat duel niet aan te pas en gingen uiteindelijk met 4-0 onderuit. Peetoom temperde na afloop het enthousiasme enigszins. “We zijn nu een paar dagen met elkaar bezig en qua veldspel was dit toernooi een goede start. In gedrag buiten het veld vond ik het nog niet goed genoeg. Daar valt een hoop in te verbeteren.”

Peetoom: ‘Gedrag buiten de lijnen kan beter’
Peetoom doelt met die laatste opmerking op de vraag hoe je je als topsporter moet gedragen. “We winnen het toernooi omdat we simpelweg beter zijn dan de tegenstanders van vandaag, maar dat wil nog niet zeggen dat we het ook heel goed gedaan hebben. Het gedrag buiten de lijnen kan zoals gezegd dus beter. Desalniettemin heb ik genoten van ons energieke, initiatiefrijke spel. Dit is daarom een hoopvolle start, maar we zijn voorlopig nog niet de beste. Daar gaan we in het komende jaar hard aan werken.”

Uitslagen:
PSV – Vitesse 1-0
AZ – FC Kopenhagen 4-1
Vitesse – AZ 0-2
FC Kopenhagen – PSV 2-5
AZ – PSV 4-0
FC Kopenhagen – Vitesse 2-3

Eindstand:
1.AZ 3-9
2.PSV 3-6
3.Vitesse 3-3
4.FC Kopenhagen 3-0

« Naar het overzicht