Oranje Onder 17 door na bizar penaltyslot

Gepubliceerd op 14 mei 2018 , 21:53

CHESTERFIELD- Oranje Onder 17 heeft zich maandagavond geplaatst voor de halve finales van het EK in Engeland. Tegen Ierland stond het na tachtig minuten 1-1, waarna de Nederlanders in een curieuze penaltyserie aan het langste eind trokken. Bram Franken speelde het volledige duel.

Oranje Onder 17 door na bizar penaltyslot

Franken en zijn ploeggenoten (die met onder meer ook de inbreng van AZ'ers Mees Bakker en Kenzo Goudmijn imponeerden in de groepsfase) hadden grote moeite door de Ierse defensie te breken. Dat lukte na een uur alsnog toen Liam van Gelderen (Ajax) de 1-0 binnen kopte. De voorsprong was echter van korte duur; twee minuten later trok Troy Parrott (Tottenham Hotspur) de stand gelijk.

Rode kaart in penaltyserie
Strafschoppen moesten beslissing brengen en na een misser van Ierland had Daishawn Redan (Chelsea) de winnende goal op zijn slof. Dat feestje leek door een save van Jimmy Corcoran niet door te gaan, maar de Cherry Orchard-doelman kwam volgens de arbiter te vroeg van zijn lijn en kreeg zijn tweede gele kaart voorgehouden. Redan mocht de penalty bovendien opnieuw nemen en faalde deze keer niet. Zo ging Oranje Onder 17 naar de halve finales, waarin donderdag (20:00 uur) Engeland de tegenstander is.

« Naar het overzicht