Ortec Top-3:Jahanbakhsh, Seuntjens, Bizot

Gepubliceerd op 9 februari 2018 , 10:53

ALKMAAR- Ortec Sports verzamelt elke speelronde verschillende data. In de rubriek Ortec Top-3 wordt deze data geanalyseerd, vergeleken en uitgelicht. Welke AZ'ers springen statistisch gezien in het oog in speelronde 22? Een overzicht.

Ortec Top-3:Jahanbakhsh, Seuntjens, Bizot

Steekpasses
Alireza Jahanbakhsh was met twee goals en een assist belangrijk voor AZ tegen FC Twente. Daarnaast verstuurde de Iraniër in Enschede 4 steekpasses. Dat is het hoogste aantal van speelronde 22 van de Eredivisie. Mats Seuntjens deelt de tweede plek, als het gaat om steekpasses, met Hakim Ziyech en Steven Berghuis (allen 3). Jonas Svensson en Wout Weghorst (beiden 2) delen plek vijf.

Gewonnen duels
Seuntjens wist in De Grolsch Veste 100 procent van zijn persoonlijk duels te winnen. Alleen Sparta-doelman Jannik Huth behaalde de volle score als het gaat om gewonnen duels. Svensson (78%) is in dat klassement op plek negen te vinden.

Reddingen
Marco Bizot was met 6 succesvolle reddingen mede verantwoordelijk voor de driepunter in Enschede. In de midweekse speelronde grepen alleen Sergio Padt en Theo Zwarthoed (beiden 7) nog vaker succesvol in.

Overzicht
Bekijk hier per speelronde de Ortec Top-3.

Speelronde 1
Speelronde 2
Speelronde 3
Speelronde 4
Speelronde 5
Speelronde 6
Speelronde 7
Speelronde 8
Speelronde 9
Speelronde 10
Speelronde 11
Speelronde 12
Speelronde 13
Speelronde 14
Speelronde 15
Speelronde 16
Speelronde 17
Speelronde 18
Speelronde 19
Speelronde 20
Speelronde 21

Overzicht
Ook wordt een aantal per seizoen de algehele balans opgemaakt. Bekijk hieronder de AZ-stats van periodes.

Tot en met speelronde 11

« Naar het overzicht