Van den Brom: 'Goede dingen niet vergeten'

Gepubliceerd op 12 april 2018 , 14:14

ZAANSTAD- John van den Brom schoof na de donderdagtraining aan bij de pers op het AFAS Trainingscomplex. De trainer blikte terug op de wedstrijd tegen PSV, sprak over zijn schorsing en keek vooruit naar het uitduel met Heracles van vrijdag. "Hebben er weer een optie bij."

Van den Brom: 'Goede dingen niet vergeten'

"Normaal duurt het verwerken van een nederlaag ongeveer een dag", blikte Van den Brom terug op de verliespartij tegen PSV. "Voor mijn gevoel duurde dat nu nog wel een dag langer. Er was dus zeker teleurstelling. Maar we moeten de goede dingen niet vergeten. Tot de 2-1 stond het prima natuurlijk. Alleen moet je voor dit soort wedstrijden ruim 90 minuten geconcentreerd zijn. Ben je dat niet, dan hangt-ie er direct in.”

Besloten
“Dat was gericht op het verdedigen van standaardsituaties”, zei Van den Brom over het laatste deel van de training dat besloten was. “Stom is dat: als het fout gaat, besteed je er ineens meer aandacht aan. Het zijn dingen die je niet kunt permitteren in grote wedstrijden. De aanvallende situaties hebben we eerder deze week al doorgenomen.”

Geschorst
Eerder deze week kreeg de AZ-trainer een schorsing van één wedstrijd opgelegd door de KNVB. "Ik vind dat je altijd moet kunnen zeggen wat je denkt en wat je vindt. Als dat niet meer kan, dan wordt het heel lastig om nog voor de camera’s te verschijnen. Dat vind ik jammer. Ik ga bewust niet in beroep. Er is veel over gesproken en geschreven en ik heb geen zin om dat allemaal weer op te rakelen. De rust richting de komende wedstrijden is voor mij belangrijker."

Vlaar
Ook Ron Vlaar moet mogelijk het duel met Heracles aan zich voorbij laten gaan. In de slotfase tegen PSV kreeg de aanvoerder de rode kaart. Donderdagavond verschijnt Vlaar voor de tuchtcommissie in Zeist. Van den Brom: “Dat is nog even spannend, zeker in de voorbereiding op onze wedstrijd van vrijdag. Normaal geef ik graag duidelijkheid aan de jongens over de manier van spelen, nu houden we een slag om de arm. Ik weet ook niet hoe dit afloopt. Dat moeten we afwachten.”

Fitheid
Stijn Wuytens werkte donderdag een aangepaste training af. “Dat was afgesproken", aldus de oefenmeester. "Hij zei na de training dat het oké was.” Wie wel inzetbaar is, is Pantelis Hatzidiakos. Van den Brom: “Hij is weer beter. Hij was afgelopen weekend ziek, maar stond maandag alweer op het trainingsveld. Daarmee hebben we er weer een optie bij.”

Oude formatie
Van den Brom gaf aan dat hij zijn ploeg vrijdag weer in de vertrouwde 4-3-3-formatie laat spelen. "Daarin hebben we het heel lang heel goed gedaan. Ik vind het belangrijk om meerdere manieren van spelen te hebben en beheersen. Ik vind dat we het in de tactische variant tegen PSV goed gedaan hebben. Zij kregen geen kansen vanuit het voetbal, wel vanuit standaardsituaties. Daarnaast profiteerden we van de aanvallende intenties van onze backs.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.

Live
Heracles Almelo - AZ begint vrijdag om 20:00 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports en het Twitter-account van AZ. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

« Naar het overzicht