Poulsen: ‘Ongelofelijk’

Gepubliceerd op 13 september 2014 , 22:19

ALKMAAR- Met een blik in onweerstand stond hij zaterdag na afloop van de thuisnederlaag tegen sc Heerenveen de pers te woord. Simon Poulsen over de instelling waarmee AZ voor de dag kwam, positiewisselingen en de komende week. “Er moeten veel dingen veranderen.”

Poulsen: ‘Ongelofelijk’

“Het was een heel slechte eerste helft van onze kant”, zei de routinier, terwijl het stoom van zijn voorhoofd steeg. “Ik zag geen beleving, geen inzet. Niets! Hoe dat kan? Ik snap er niets van. Natuurlijk, je kunt in balbezit een keer een mindere dag hebben, maar aan inzet mag het nooit ontbreken. Dit was ongelofelijk. Dramatisch.”

‘Tweede helft meer inzet’
Poulsen: “Wat we voor rust hebben laten zien, kán gewoon niet op dit niveau. Duels werden niet gewonnen en spelers lieten hun man lopen. En zelf was ik ook niet goed aan de bal. Tijdens de tweede helft was er meer inzet in onze ploeg. Tja, misschien dat er op basis van die drie kwartier een gelijkspel inzat, maar overtuigend was het niet. Zo won Viktor Elm bijna elk luchtduel. Er was alleen niemand die er vervolgens iets mee deed… We hebben niet een team dat kwalitatief veel beter is dan de overige ploegen. We zijn pas een goed team als we honderd procent inzet tonen.”

“Of de situatie rond Marco van Basten vandaag een rol heeft gespeeld? Nee. Wij zijn profs en worden er ook voor betaald om met dit soort zaken om te gaan. We hebben ons alleen beziggehouden met deze wedstrijd”, aldus de Deen die na afloop door Alex Pastoor werd geroemd om zijn strijdlust.

Systeem
AZ speelde na rust in een offensief systeem. “Daar hadden we nog niet veel op getraind. Achterin stonden we met drie verdedigers. Ik speel liever linksback, maar als de trainer me centraal wil, prima. We kwamen goed uit de kleedkamer. Fel, agressief. Maar later werd het weer rommeliger. We konden achterin echter niet al te veel risico’s gaan nemen omdat Heerenveen een counterploeg is.”

body_Poulsen_azhee

PEC Zwolle
AZ moet tot zondag 21 september wachten om zich in eigen huis tegen PEC Zwolle te kunnen revancheren voor deze uitglijder. “Of ik het liefst morgen al tegen PEC zou spelen? Ja, zeker. We moeten nu een goede trainingsweek hebben. Samen. Want afgelopen week stroomden de internationals laat in waardoor we pas op donderdag weer compleet waren. Nu moeten we het met z’n allen doen. Er moeten veel dingen veranderen in vergelijking met de eerste helft van vandaag.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media

« Naar het overzicht