Remise AZ Onder 17 en FC Twente

Gepubliceerd op 25 november 2017 , 16:53

HENGELO- AZ Onder 17 gaf zaterdag op bezoek bij laagvlieger FC Twente twee keer een voorsprong uit handen moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Met het punt in Hengelo mocht de ploeg van trainer Kelvin Duffree ook niet eens ontevreden zijn.

Remise AZ Onder 17 en FC Twente

De Alkmaarders gingen op het trainingscomplex van FC Twente heel aardig van start, maar zakten daarna ver weg. Het hoge niveau uit de voorbije periode werd bij lange na niet gehaald, onder meer niet door de sterkhouders uit de vorige wedstrijden. “We oogden onrustig, leden veel balverlies en maakten aparte keuzes”, zei Duffree daarover.

Bakker
Toch zag de oefenmeester zijn ploeg in het eerste bedrijf op voorsprong komen. Emir Biberoglu werkte een corner van Kenzo Goudmijn tegen de touwen. Het was een van de weinige kansen voor de bezoekers, die tegen de opponent uit Enschede vaak juist de stootkracht ontbeerden om tot mogelijkheden te komen. Twente speelde juist vrijuit, maar het was aan de formidabel keepende Mees Bakker te danken dat AZ met een punt weer terug naar Zaanstad reed.

Vizier
Bakker kon niet voorkomen dat de gastheren vijf minuten na rust langszij kwamen via Daan Rots. Op aangeven van Ricuenio Kewal maakte Jeffrey van der Heijden er vervolgens wel weer 1-2 van, maar Twente sloeg via Thijs van Leeuwen opnieuw toe: 2-2. In de slotfase kreeg AZ nog een aantal kansen om de zege te ‘stelen’, maar het vizier stond in de laatste minuten niet op scherp.

Duffree: ‘Onacceptabel’
“We hebben in deze fase van de competitie, waarin we plaatsing voor de kampioenspoule moeten afdwingen, de punten hard nodig. Wat dat betreft mogen we blij zijn dat we nog een puntje pakken, maar normaal gesproken moeten wij hier gewoon winnen. We waren echter absoluut ondermaats en dat is nog vervelender dan dat wij hier puntverlies lijden. Het is duidelijk dat wij ons nu goed achter de oren moeten krabben om te zorgen dat wij aanstaande zaterdag veel beter voor de dag komen. We moeten hard aan de slag met elkaar, want het spel van vandaag was echt onacceptabel.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Twente Onder 17 – AZ Onder 17 2-2 (0-1)

Opstelling AZ:
Mees Bakker; Fons Gemmel, Mounir El Guebli, Rik Regeling, Chardell Karg (62. Anass Salah-Eddine); Bram Franken, Mohamed Taabouni (67. Iman Griffith), Kenzo Goudmijn; Emir Biberoglu, Khymo Jansen (41. Jeffrey van der Heijden), Tyro Nimmermeer (51. Ricuenio Kewal).

Scoreverloop: 24. Biberoglu 0-1, 46. Rots 1-1, 54. Van der Heijden 1-2, 61. Van Leeuwen 2-2.

« Naar het overzicht