Resultaten AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 4 september 2011

ALKMAAR- Op diverse plaatsen op aarde werkten de internationals van AZ vrijdag kwalificatiewedstrijden af. Een overzicht van de uitslagen, speelminuten en het programma voor dinsdag.

Resultaten AZ-internationals (update)

AustraliŽ

Brett Holman heeft met AustraliŽ in de WK-kwalificatiereeks een nipte 2-1 zege op laagvlieger Thailand geboekt. De AZíer stond in Brisbane in de basis en werd in de slotminuut vervangen. Pas in de 86e minuut voorkwam een goal van Alex Brosque een blamage. Voor AustraliŽ en Holman wacht dinsdag nog de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Saoedi-ArabiŽ.  

Estland

Met Ragnar Klavan 90 minuten binnen de lijnen won Estland de EK-kwalificatiewedstrijd tegen SloveniŽ: 1-2. Na deze overwinning in Ljubljana wacht dinsdag in Tallinn de volgende hindernis in Groep C: Noord-Ierland.

Finland

AZ-aanvoerder Niklas Moisander won met Finland van MoldaviŽ. In Helsinki eindigde het EK-kwalificatieduel in 4-1. Moisander kwam de hele wedstrijd in actie. Dinsdag speelt Finland in Helsinki tegen Nederland, de koploper van Groep E.

IJsland

Johann Berg Gudmundsson speelde 80 minuten mee in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. In Oslo won het thuisland het duel in Groep H met 1-0. Dinsdag speelt IJsland in Reykjavik tegen Cyprus.

Verenigde Staten

Jozy Altidore heeft met Team USA de vriendschappelijke interland tegen Costa Rica verloren. In CaliforniŽ wonnen de bezoekers met 0-1 dankzij een treffer van Rodney Wallace. Altidore stond aan de aftrap en werd na ruim een uur vervangen. Dinsdag oefent Amerika in Brussel tegen BelgiŽ.

Zweden

Invallers Rasmus Elm en Pontus Wernbloom hebben met Zweden van Hongarije verloren: 2-1. Tijdens deze EK-kwalificatiewedstrijd (Groep E) in Boedapest begonnen de middenvelders van AZ op de bank. Elm viel tien minuten na rust in, terwijl Wernbloom slechts enkele minuten werd gegund. Zweden speelt dinsdag in Serravalle tegen San Marino.

Oranje Onder 19

Met Adam Maher de hele wedstrijd binnen de lijnen heeft Oranje Onder 19 donderdag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Engeland. Kevin Luckassen en Fernando Lewis kwamen in de 81e minuut als invaller binnen de lijnen tijdens dit oefenduel. Doelman Hobie Verhulst bleef op de bank.

Luckassen was zondag trefzeker voor Oranje Onder 19 in de oefenwedstrijd tegen Duitsland (2-2). In Keulen rondde hij een goede voorzet van zijn AZ-kompaan Lewis af. Luckassen en Lewis stonde allebei in de basis, maar werden in de slotfase van het duel vervangen. Verhulst en Maher waren de volledige wedstrijd actief voor Oranje. In november vindt in eigen land het eerste EK-kwalificatietoernooi plaats. Dan zijn MoldaviŽ, Finland en KroatiŽ de tegenstanders.

« Naar het overzicht