Resultaten AZ-internationals

Gepubliceerd op 9 februari 2011

ALKMAAR- Op diverse plaatsen op de aardbol kwam dinsdag en woensdag een groot aantal AZ’ers in actie voor hun nationale ploeg.  Wie speelde waar en tegen wie? Een overzicht.

Resultaten AZ-internationals

Argentinië

Sergio Romero won woensdag met Argentinië van Portugal: 2-1. In het Zwitserse Genève stond de doelman het hele oefenduel onder de lat. Wie anders dan Lionel Messi maakte in de laatste minuut de winnende treffer.

Denemarken

Met Simon Busk Poulsen in de basis heeft Denemarken woensdag van Engeland verloren: 1-2. De verdediger werd na 45 minuten gewisseld tijdens het oefenduel in het Parken Stadion in Kopenhagen.

Estland

Ragnar Klavan heeft woensdag met Estland gelijkgespeeld tegen Bulgarije: 2-2. De linksbenige verdediger kwam negentig minuten in actie tijdens dit vriendschappelijke duel in het Turkse Antalya.

Finland

Niklas Moisander speelde woensdag met Finland gelijk tegen België: 1-1. De verdediger kreeg in Gent 90 minuten speeltijd tijdens deze oefenwedstrijd.

Mexico

Mexico heeft in het Amerikaanse Georgia de vriendschappelijke oefeninterland tegen Bosnië met 2-0 gewonnen. Javier Hernandez en Edgar Pacheco waren trefzeker voor de ploeg van bondscoach Jose Manuel de la Torre. De 40.000 toeschouwers zagen AZ’er Héctor Moreno de volledige wedstrijd in actie komen.

Zweden

Rasmus Elm en Pontus Wernbloom wonnen dinsdag met 2-0 van Cyprus. Beide middenvelders begonnen in de basis tijdens dit vriendschappelijke duel om de Cyprus Cup. Elm speelde de hele wedstrijd; Wernbloom - die de assist gaf voor de tweede goal - werd vlak voor tijd vervangen. Tijdens de verloren finale tegen Oekraïne (4-5) kreeg het AZ-duo woensdag geen speelminuten.

Marokko Onder 21
Ali Messaoud heeft woensdag met Marokko Onder 21 van Burkina Faso gewonnen: 3-1. De middenvelder van Jong AZ kwam tijdens dit oefenduel in Marrakesh de hele wedstrijd in actie.

Nederland Onder 19
Het AZ-trio Hobie Verhulst - Adam Maher - Giliano Wijnaldum speelde woensdag in Talence gelijk tegen hun leeftijdsgenoten van Frankrijk: 1-1. Maher en Wijnaldum stonden 90 binnen de lijnen; Verhulst kwam na rust het veld in.

Nederland Onder 17

Joris van Overeem won dinsdag met Oranje Onder 17 van Griekenland: 0-1. De middenvelder kwam ruim een uur in actie.

Nederland Onder 16

Thom Haye en Yemaro Hoogdorp hebben met Oranje Onder 16 een oefentoernooi in Portugal gewonnen. Nederland won van Portugal (2-0) en Israël (4-1), terwijl het treffen met Italië in een 1-1 gelijkspel eindigde. Haye en Hoogdorp kwamen tijdens alle duels in actie.

« Naar het overzicht