Resultaten AZ-internationals

Gepubliceerd op 8 juni 2018 , 23:01

ALKMAAR- Tijdens de interlandperiode vliegt een groot aantal AZ'ers uit voor wedstrijden met hun nationale ploeg. Wie kwam waar in actie en maakte hoeveel minuten? Een overzicht van de resultaten van de AZ-internationals.

Resultaten AZ-internationals

VRIJDAG
Iran

Met Alireza Jahanbakhsh in de basis heeft Iran vrijdag met 1-0 gewonnen van Litouwen. In de Otkritie Arena in Moskou werd het verschil in de absolute slotfase gemaakt toen Sardar Azmoun de winnende binnenschoot. Jahanbakhsh speelde de volle negentig minuten. Het treffen met Litouwen was de laatste oefenwedstrijd voor de De Perzische Leeuwen, vrijdag staat de eerste WK-poulewedstrijd tegen Marokko op het programma.

WOENSDAG
Noorwegen

In het Ullevaal Stadion in Oslo kende WK-ganger Panama een slechte generale: Noorwegen was met 1-0 te sterk na een vroeg doelpunt van Joshua King. Voor de Noren, die deze zomer vrij zijn, was de opstelling danig anders dan zaterdag tegen IJsland. Dit betekende dat Jonas Svensson op de bank zat en daar negentig minuten zou blijven. Fredrik Midtsjø kwam na de rust binnen de lijnen.

MAANDAG
Oranje

In een matig gevuld Allianz Stadion in Turijn heeft Nederland na de remise tegen Slowakije voor de tweede keer op rij gelijkgespeeld. Dankzij de eerste interlandtreffer van Nathan Aké in de slotfase eindigde de weinig spectaculaire ontmoeting met Italië in 1-1. Wout Weghorst begon op de reservebank maar kwam in de 78e minuut, bij een 1-0 achterstand, in het veld voor Daley Blind.

Het was voor de lange spits zijn derde interland. Ook tegen Engeland en Slowakije kwam Weghorst als invaller binnen de lijnen. Voor Weghorst startte dit voetbaljaar 338 dagen geleden en kende in totaal 54 wedstrijden waarin hij 33 doelpunten maakte.

Op 6 september komt Oranje weer in actie tegen Peru, de vriendschappelijke uitzwaaiwedstrijd van Wesley Sneijder. Drie dagen later gaat het echt ergens om want dan treedt het Nederlands elftal in Parijs aan tegen Frankrijk in de eerste wedstrijd van de Nations League.

ZATERDAG
Noorwegen
Met Jonas Svensson in de basis heeft Noorwegen zaterdagavond een knappe prestatie geleverd door WK-ganger IJsland in Reykjavik te verslaan. Het Scandinavische onderonsje eindigde in 2-3. Svensson, die negentig minuten speelde, was een belangrijke schakel in de aanval die leidde tot de 0-1 van ADO-spits Bjørn Johnsen. Fredrik Midtsjø kwam niet binnen de lijnen. Bij de IJslanders stond een oud-AZ'er in de basis in de persoon van Jóhann Berg Guðmundsson.

DONDERDAG
Jong Griekenland
Pantelis Hatzidiakos heeft de kleine finale van het Valeriy Lobanovskyi Memorial Tournament winnend afgesloten. Met de AZ-verdediger in de basis werden de leeftijdsgenoten van Oekraïne met 3-1 verslagen.

Oranje
In de City Arena in Trnava heeft het Nederlands elftal niet kunnen winnen van Slowakije: 1-1. Na de rust, en het debuut van voormalig AZ'er Ruud Vormer, begon Oranje beter te voetballen. Dit resulteerde na 59 minuten in een treffer van Quincy Promes die van net buiten de zestien knap raak wist te schieten. Zes minuten voor tijd kwam Wout Weghorst binnen de lijnen, die daarmee zijn aantal interlands verdubbeld zag worden. Zaterdag speelt Nederland in Turijn tegen Italië.

DINSDAG
Jong Griekenland
Met Pantelis Hatzidiakos in de basis is Griekenland met 3-1 onderuit gegaan tegen Slovenië op het Valeriy Lobanovskyi Memorial Tournament. Een vriendschappelijk toernooi in Kiev waar verder Israël en thuisland Oekraïne aan meedoen.

MAANDAG
Jong Oranje
Jong Oranje heeft de Zuid-Amerikaanse oefenstage afgesloten met een gelijkspel tegen Paraguay. In Asunción werd de wedstrijd na een strafschoppenreeks beslist in het voordeel van de ploeg van Erwin van de Looi. AZ'ers Teun Koopmeiners, Guus Til en Thomas Ouwejan begonnen in de basis. Til bracht de stand in de 70e minuut op 1-1. In de penaltyreeks schoot Koopmeiners een penalty binnen.

VRIJDAG
Jong Oranje

Met Teun Koopmeiners, aanvoerder Guus Til en Thomas Ouwejan in de basis is Jong Oranje goed begonnen aan de oefenstage in Zuid-Amerika. Bolivia werd op grote hoogte met 1-4 verslagen. Sam Lammers en Juninho Bacuna namen beiden twee treffers voor hun rekening. Bij de gelijkmaker van Bacuna kwam de voorzet van Thomas Ouwejan.

« Naar het overzicht