Resultaten AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 15 november 2017 , 09:23

ALKMAAR- Tijdens de interlandperiode vliegt een aantal AZ'ers uit voor wedstrijden met hun nationale ploeg. Wie kwam waar in actie en maakte hoeveel minuten? Een overzicht van de resultaten van de AZ-internationals.

Resultaten AZ-internationals (update)

WOENSDAG
Trinidad & Tobago
Trinidad & Tobago heeft in de nacht van dinsdag op woensdag gelijkgespeeld tegen Guyana (1-1). In het Ato Boldon Stadium kwam Guyana na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Sheldon Holder. Na de rust kwamen de Trinidadianen langszij door het toedoen van invaller Shahdon Winchester. Onder andere Levi Garcia en Nathan Lewis misten grote kansen waardoor het vriendschappelijke treffen uiteindelijk eindigde in een gelijkspel. Garcia stond het gehele duel in de basis.

Levi Garcia in het duel met Guyana (Foto: Wired868)
Levi Garcia in het duel met Guyana (Foto: Wired868)

DINSDAG
Noorwegen
Noorwegen heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd met Slowakije op de valreep verloren (1-0). In de derde minuut van de blessuretijd maakte Stanislav Lobotka het enige doelpunt van de wedstrijd. Jonas Svensson kwam vlak daarvoor in het veld, hij heeft in totaal twee minuten meegespeeld. Fredrik Midtsjø kwam niet in actie voor de Noren.

Oranje Onder 20
Tegen de leeftijdsgenoten van Italië creëerde Oranje Onder 20 kans op kans, maar werd er niet gescoord. De azuurblauwen gingen daarentegen efficiënt om met de spaarzame mogelijkheden en wonnen met 1-0. Voor coach Dwight Lodeweges, die Teun Koopmeiners en Jeremy Helmer een basisplaats had toebedeeld, eindigde zijn tijd als bondscoach daarmee in mineur.

MAANDAG
Oranje Onder 19

Net als donderdag tegen Italië (2-1 overwinning) was Owen Wijndal belangrijk voor Oranje Onder 19. In Stara Pazova gaf de linksback op slag van rust een assist: zijn lage voorzet werd afgerond door Donyell Malen. Daarmee werd in het oefenduel met Servië ook direct de eindstand op het scorebord gebracht: 2-0. Malen had na ruim een halfuur spelen ook al de score geopend.

Iran
Alireza Jahanbakhsh was maandag de matchwinner in het oefenduel tussen Venezuela en Iran in het Gofferstadion. De rechtsbuiten van AZ tikte na 57 minuten, op aangeven van Vahid Amiri, binnen in het lege doel: 0-1. Die treffer bleek ook de eindstand van de wedstrijd in Nijmegen. Bekijk hieronder na 8:18 minuten de goal van Jahanbakhsh.

Zaterdag
Trinidad & Tobago

Levi Garcia stond zaterdag de hele wedstrijd binnen de lijnen bij Trinidad & Tobago in het thuisduel met Grenada. In het Ato Boldon Stadium eindigde het vriendschappelijk treffen in 2-2. Na een 0-0 ruststand kwam Grenada op een 0-2 voorsprong, maar in de 89e en 92e minuut trokken de Soca Warriors de stand via Jamille Boatswain en Kevin Molino toch nog gelijk.

Noorwegen
Noorwegen heeft zaterdag het oefenduel in Skopje met Macedonië verloren: 2-0. Op slag van rust maakte oudgediende Goran Pandev de openingstreffer, terwijl Kire Markoski diep in blessure tijd de laatste goal van de avond maakte. Jonas Svensson stond het complete duel binnen de lijnen. Fredrik Midtsjø kwam niet in actie. Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Vrijdag
Jong Oranje

Met Thomas Ouwejan en Guus Til in de basis heeft Jong Oranje vrijdag de grootste zege ooit geboekt. Op De Vijverberg werd Jong Andorra met liefst 8-0 verslagen. In de 20e minuut was het Til die voor het eerst wist te scoren. Toen de uitslag al op het Doetinchemse scorebord stond, werd de middenvelder vervangen voor VfL Wolfsburg-middenvelder Riechedly Bazoer. Ouwejan deed 90 minuten mee. Bekijk hieronder de openingstreffer van Til.

Donderdag
Iran

Alireza Jahanbakhsh begon donderdag op de bank bij het gewonnen oefenduel van Iran met Panama. In het Oostenrijkse Graz kwam de rechtsbuiten van AZ na 67 minuten binnen de lijnen, maar de eindstand stond toen al op het scorebord: 2-1. Landgenoten Ashkan Dejagah (penalty) en Saman Ghoddos hadden de Iraniërs binnen twintig minuten op voorsprong gezet. Na een rake strafschop in de 38e minuut van Gabriel Torres werd er niet meer gescoord.

Jahanbakhsh in duel met Alfredo Stephens. (Foto: @fepafut)
Jahanbakhsh in duel met Alfredo Stephens. (Foto: @fepafut)

Oranje Onder 20
Eén doelpunt was genoeg voor Oranje Onder 20 om een oefenzege te boeken op Zwitserland: 1-0. Basisklanten Jeremy Helmer en Teun Koopmeiners zagen Kaj Sierhuis (Ajax) na een uur spelen de ban breken. In de slotfase kwam ook Jamie Jacobs nog in het veld. Hij verving de doelpuntenmaker.

Oranje Onder 19
Met Owen Wijndal in de basis vocht Oranje Onder 19 zich terug van een achterstand tegen Italië. De bezoekers kwamen in de oefeninterland op de KNVB Campus in Zeist halverwege de eerste helft op voorsprong via Nicolo Zaniolo (Internazionale), maar kort daarna was het weer gelijk toen PSV'er Joël Piroe een penalty benutte. Deze werd toegekend omdat zijn clubgenoot Justin Lonwijk na een goede voorzet van Wijndal naar de grond werd gewerkt. Op slag van rust maakte de eveneens bij PSV spelende Donyell Malen er 2-1 van, wat de eindstand betekende.

Wijndal (Linksonder) begon in de basis tegen Italië. (Foto: Onsoranje.nl)
Wijndal (Linksonder) begon in de basis tegen Italië. (Foto: Onsoranje.nl)
« Naar het overzicht