Swerts: ‘Heracles had zomaar kunnen scoren'

Gepubliceerd op 6 december 2008

ALKMAAR- In het thuisduel met Heracles Almelo heeft AZ een clubrecord gevestigd. De formatie van Louis van Gaal hield voor de zesde keer op rij ‘de nul’ in een thuisduel. Verdediger Gill Swerts is niet de persoon om de eer naar zich toe te trekken. ‘Het is een record van het team.’

Swerts: ‘Heracles had zomaar kunnen scoren'

“Verdedigers krijgen al snel erkenning als zo’n record wordt gevestigd, maar verdedigen doe je met het hele team”, zei de opgetogen Belg na afloop. “Ik had vandaag niet het gevoel dat we het record makkelijk zouden halen. Wij misten een aantal kansen. Dan weet je dat Heracles zomaar kan scoren. Tegen Vitesse was dat het geval; nu had dat zomaar weer kunnen gebeuren. Klavan kopte bijvoorbeeld vlak naast. Maar op dit moment hebben we net dat tikkeltje geluk wat de club vorig jaar ontbeerde.”

‘Na 2-0 pas rustig gevoel’

AZ speelde vooral voor rust zeer slordig. Swerts: “In de rust zei de trainer ook tegen ons dat de passing naar een hoger niveau moest. De tweede helft werd het iets beter, maar over het spel kunnen we niet tevreden zijn. Ach, dit soort wedstrijden zitten er ook tussen. Pas na de 2-0 had ik een rustig gevoel.”

Feyenoord

Zaterdag wacht voor de koploper van de Eredivisie de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord, de oude club van Swerts. “En dat blijft speciaal. Als veertienjarig jochie kwam ik binnen bij Feyenoord. Onder Bert van Marwijk ben ik zelfs nog een periode basisspeler geweest. Ik heb in die lange periode bij de club veel vrienden en kennissen opgedaan. Volgens mij ken ik meer mensen in Rotterdam dan in België, haha. Maar sentiment telt niet: ik wil met AZ winnen in De Kuip. En dan hopelijk weer zonder tegengoal.”

« Naar het overzicht