Til trefzeker bij Jong Oranje

Gepubliceerd op 30 mei 2018 , 08:55

ALKMAAR- Jong Oranje heeft de Zuid-Amerikaanse oefenstage afgesloten met een gelijkspel tegen Paraguay. In Asunción werd de wedstrijd na een strafschoppenreeks beslist in het voordeel van de ploeg van Art Langeler. AZ'ers Teun Koopmeiners, Guus Til en Thomas Ouwejan begonnen in de basis.

Til trefzeker bij Jong Oranje

Na de 1-4 zege op Bolivia stond er dinsdagavond een ontmoeting met Paraguay op het programma. De KNVB had met beide voetbalbonden afgesproken over te gaan op een penaltyreeks indien het gelijk zou worden. Dat was dus het geval tegen Jong Paraguay, dat vlak na rust op voorsprong kwam.

Til
Justin Kluivert werd kort na de tegentreffer in gereedheid gebracht door Til, maar de kans was niet aan de buitenspeler besteed. Ook Koopmeiners kreeg nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. In de zeventigste minuut was het Til zelf die na een fraaie controle de 1-1 binnentikte. Twee minuten later werd Ouwejan gewisseld voor Kevin Diks. In de 82e minuut werd de doelpuntenmaker afgelost door Juninho Bacuna.

BODY_Ouwejan_Koopmeiners_Til_NL

EK-kwalificatie
De trainingsstage is in het leven geroepen om goed voorbereid de EK-Kwalificatie te hervatten. Dat gebeurt op 6 september tegen Jong Engeland, dat eerste staat in Groep 4. Op plek twee staat Jong Oranje, dat op zijn beurt drie punten voorsprong heeft op Oekraïne en Schotland. Er zij nog vier wedstrijden te spelen. Het EK vindt volgend jaar zomer plaats in Italië.

Bekijk Jong Paraguay - Jong Oranje hieronder:

« Naar het overzicht