Til: 'Werd geschorst door mijn moeder'

Gepubliceerd op 10 februari 2018 , 10:04

ALKMAAR- Hij is niet meer weg te denken uit de basis van AZ en is de meest productieve middenvelder van de Alkmaarders: Guus Til (20). De goedlachse rechtspoot over doelpunten maken, omgaan met de media en zijn drang om te winnen. "Ik mep iedereen van de tafel."

Til: 'Werd geschorst door mijn moeder'

Hoe kijk je tot dusver terug op jouw seizoen?
“Tot nu toe goed. Ik heb alles gespeeld en met het team gaat het prima. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik ben tevreden.”

Met zes Eredivisie-goals ben je een productieve middenvelder.
“Ja, het gaat redelijk. Ik had er wel meer dan zes kunnen maken, want ik heb ook aardig wat kansen verprutst. In de toekomst moet de productiviteit beter, zeker wat betreft de kansen die ik krijg. Ik creëer veel mogelijkheden voor mezelf en anderen, maar puur kijkend naar de cijfers, dan valt het een beetje tegen.”

Wat weten we nu nog niet van Guus Til?
“Haha, ik heb geen idee. Wat zouden mensen nou echt van mij moeten weten?”

Het schijnt dat je een goede tafeltennisser bent.
“Een geweldige tafeltennisser zelfs, haha! Ik mep iedereen van de tafel. Wie er nog meer goede tafeltennissers zijn in de selectie? Leeroy Echteld is wel goed, maar toch pak ik hem makkelijk. Nick Olij en Henk van Rijnsoever kunnen ook een aardig balletje slaan.”

Dat klinkt redelijk competitief.
“Ik wil elk spelletje winnen. Ik ben er ook doodziek van als ik verlies. Ik doe altijd alsof het me niet boeit, maar thuis gooi alles omver. Vroeger kon ik ook heel slecht tegen mijn verlies. Heb ik van mijn moeder een paar keer de rode kaart gekregen. Dan had ik na de wedstrijd bijvoorbeeld geen handje gegeven, omdat ik dan boos was. Was ik de volgende wedstrijd geschorst, door mijn eigen moeder.”

AZ Speelt
Lees in het digi-magazine AZ Speelt het complete interview met Til.

Tekst: Sander Nanne (AZ Media)
Foto's: Ed van de Pol

LR170819EP29089
« Naar het overzicht